Rossz a hangulata, és nincs kedve semmilyen tevékenységhez? Nem szívesen megy emberek közé, és igyekszik elvonultan élni? A hideg időszak beköszöntével kedvetlennek, és egyre gyengébbnek érzi magát? Sokan szenvednek téli depresszióban, előfordulhat, hogy Önnek is ez a problémája. Ennek leküzdése egyedül nehéz, ezért érdemes minél hamarabb pszichológushoz fordulni.

Mindenkire hatással vannak a külső környezeti tényezők. A rossz idő, a hideg, a kevés napsütés szomorúbbá teheti az embert, ami kihat mindennapi tevékenységeire is. A téli hónapokban sokkal kevesebb a világos órák száma, már délután besötétedik, ami sokak számára lehangoló. Az alacsonyabb hőmérséklet miatt egyre inkább szükség van az egészség megóvására, az öltözet megváltoztatására.

A hideg napokon többnyire mindenki bent tartózkodik, igyekszik kellemes, meleg légkört biztosítani. Azonban a munkahelyi feladatokat, és a különböző teendőket ebben az időszakban is el kell látni, ami sokkal nehezebbnek tűnhet a borús, zord időben.

Ha Ön azt tapasztalja, hogy kedvetlen, kevesebb az energiája, és nehezebben mozdul ki otthonról, akkor érdemes ezekre a jelekre odafigyelni. A téli depresszió észrevétlenül is kialakulhat, és elérhet egy olyan szintet, amikor egyedül már nehéz visszaszerezni a kiegyensúlyozott állapotot.

Aki téli depresszióban szenved, igyekszik elzárkózni a külvilágtól, minimálisra csökkenti a tevékenységeit, de előfordulhat az is, hogy egész nap fekszik, és nincs kedve semmihez. Ez a lelkiállapot megakadályozza az alapvető teendők elvégzését is, és nagy hatással van az egyén környezetében élő emberekre is.

A felborult napirend még inkább nehezíti az egyensúly megtalálását, ezért szükség van a segítségre. A pszichológus ismeri ennek az állapotnak a jellemzőit, nehézségeit, és tapasztalatával, módszereivel segít a gyógyulásban.

Éljen minél hamarabb újra boldog életet, szüntesse meg a téli depressziót Thiery Henriette klinikai szakpszichológus támogatásával! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a +36-70-432-5790-es számot!