Hogyan ápoljuk a fogainkat otthon megfelelően?

fogtunderek.huPR_.jpg

A szép mosoly, az ápolt fogazat, és a kellemes lehelet nem csak esztétika szempontjából fontos, hozzátartozik az alapvető higiéniához is. Az otthoni fogápolás során nagyon sokat tehet a fogai egészségének megőrzéséért, így elkerülheti a különféle problémák kialakulását. Ha pedig kellemetlenséget tapasztal, tanácsos minél előbb fogorvoshoz fordulni.

Már csecsemőkorban el kell kezdeni a fogak ápolását, a tejfogak elvesztése után pedig még nagyobb figyelemre van szükség az otthoni fogápolás során. Ha valaki nem mossa rendszeresen a fogait, lepedék rakódik rájuk, és ha ez tartósan megtapad a fogak felszínén, savképző baktériumok szaporodnak el benne. Ennek következtében fogszuvasodásra, a fogak romlására lehet számítani. Bizonyára igyekszik az efféle kellemetlenségektől megóvni magát, és a családtagjait is. Ha gyermeke van, fontos, hogy megtanítsa a helyes otthoni fogápolásra: az alapos fogmosásra, és a megfelelő eszközök használatára.

Az otthoni fogápolás során alapvető feladat, hogy legalább napi kétszer megmossa a fogait, de még jobb, ha minden étkezés után sor kerül a fogak tisztítására. Közepes vagy lágy szálerősségű, kisfejű, és rugalmas nyelű fogkefe körkörös mozgatásával eltávolíthatók a fogakon megtapadó ételmaradékok. Az otthoni fogápolás minősége azon is múlik, hogy milyen fogkrémet választ, egészségesen étkezik-e, dohányzik-e. A gondos tisztítás 2-3 percnél rövidebb idő alatt nem végezhető el, ezért érdemes erre is ügyelni.

Őrizze meg a fogai épségét, kímélje meg magát a fogászati kezelésektől megfelelő otthoni fogápolással! Óvja az egészségét kiváló minőségű termékek használatával, a fogai rendszeres tisztításával! Amennyiben pedig fogorvos segítségére van szüksége, keresse bizalommal Fogtündér Fogászati Rendelőnket! Készséggel állunk a rendelkezésére, bármilyen probléma megoldására van szükség! Informálódjon a szolgáltatásainkról a www.fogtunderek.hu weboldalon! Bejelentkezés céljából pedig hívja a 06-23-356500-as telefonszámunkat, vagy írjon nekünk az info@fogtunderek.hu e-mail címünkre!

Top