Egyre többször hallja a bulgur kifejezést, de nem tudja pontosan, hogy mi ez a rejtélyes étel, ami hirtelen az egészséges életmódot folytató emberek kedvencévé vált? Cikkünkből megtudhatja pontosan, hogy mi is az a bulgur, és miben rejlik népszerűségének titka.

A bulgur – más nevén búzatöret – gyakorlatilag a tökéletes alternatívája a rizsnek. Gyorsan elkészül, kifejezetten laktató, és számtalan ételhez felhasználhatjuk, legyen szó köretről, salátáról, vagy desszertről. A búzatöret név utal arra, hogy a bulgur nem más, mint tört búza. Ezeket a búzaszemeket több méretben is megvásárolhatjuk, a rizsszemnyi méretűtől az egészen apróra őrölt búzaszemekig. Mivel hasonlít a rizshez, népszerű köret, rengeteg ételhez illik, mivel jól átveszi az ízeket. A köretként való elkészítése hasonlít a rizs megfőzéséhez, de még annál is gyorsabb. Elég forró vízzel felönteni a már előfőzött bulgurt, megvárni, míg beissza a folyadékot, és már fogyaszthatjuk is.

Ha kifejezetten egészséges egytálételt szeretnénk készíteni, összekeverhetjük a bulgurt nyers, sült, vagy főtt zöldségekkel is, az apróra őrölt bulgurt pedig általában saláták laktatóbbá tételéhez használják, illetve a zabkásához hasonlóan tejjel és cukorral megfőzve is lehet fogyasztani, édességként. A bulgur azért is népszerű, mert rendkívül gazdag rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Gyakorlatilag az egyik legegészségesebb körettípusnak számít, amit meglepően kevesen ismernek ahhoz képest, hogy mennyire finom és egyszerűen elkészíthető. Amellett, hogy magas a tápértéke, az egyik legkevésbé hizlaló szénhidrátforrás, így diétázóknak is kiváló választás a bulgur.

Megbízható helyről szerezné be a minőségi bulgurt? Forduljon bizalommal a Hungarian Flavours Kft.-hez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.hungarianflavours.com webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-951-4383-as telefonszámon, illetve az info@hungarianflavours.com e-mail címen!