Az olasz gasztronómiának rengeteg rajongója van. Nagyon sokan imádják az olasz kávét, a különféle tésztákat, a likőröket, a borokat, de sok ember az olasz édességek iránt is odáig van. Mert bizony Itáliában édességből sincs hiány, és ugyan ezek más jellegűek, mint a nálunk megszokottak, de kétségtelen, hogy nagyon finomak. Ráadásul minden ünnepnek megvan a maga jellegzetes édessége, ahogyan nálunk is. Az alábbiakban az olasz karácsonyi asztalok ékét, a panettonét mutatjuk be.

panettone egy kalácsszerű, kuglóf alakú finomság. Alapvetően Milánó környékéről származik és már több száz éve készítik. A hasonló, csillag alakú pandoroval szemben a panettone napjainkban világszerte ismert, és már nem csak Olaszországban jelenti az asztal ékét, hanem bárhol találkozhatunk vele. A panettone tésztája eredetileg kovásszal készül, melybe mazsola és kandírozott narancs, illetve citrom kerül, de gyakran egy kis narancslikőrt is kevernek bele. A panettone otthon is elkészíthető, de mivel a hagyományos recept szerint hosszú kelesztésre van szükség – összesen egy naposra –, már sokszor az olaszok is inkább készen vásárolják meg. Az eredeti, kandírozott gyümölcsös verzión túl ma már ráadásul rengetegféle kapható, létezik például csokoládés, citromos, gesztenyés is. Általában 1 kg-os kiszerelésben kapható, ami elsőre lehet, hogy nagynak tűnik, ám jól becsomagolva sokáig eláll és tökéletes karácsonyi reggeli a család minden tagjának. A panettone sokszor elegáns csomagolásban kapható, így akár ajándéknak is remek választás.

Cégünk, az Olaszbolt Kft. kínálatában többféle panettone kapható. Termékeink online is megrendelhetőek a webshopban, de nagy szeretettel várjuk vásárlóinkat személyesen is, a Mammut bevásárlóközpontban található üzletünkben.

Látogasson el honlapunkra, a www.olaszbolt.hu weboldalra, ahol megtekintheti kínálatunkat és pontosan megtalálja a panettone árakat is! Ha kérdése merült fel, keressen minket bizalommal a 06-30-348-1110-es számon vagy az info@olaszbolt.hu e-mail címen, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!