pánikbetegség súlyos probléma, rengetegen szenvednek tőle. Fontos, hogy az érintettek miután észlelték magukon a jellemző tüneteket, például a heves szívverést, a nehézlégzést vagy a halálfélelmet, és az orvosi kivizsgálás eredménye negatív, forduljanak minél hamarabb szakemberhez, hiszen így megvan az esély a gyors gyógyulásra. A szorongásos rohamok nagy mértékben meghatározzák az ember mindennapjait, komoly teljesítményromláshoz vezethetnek. Ilyen állapotban nem lehet a maximumot nyújtani, azonban a pánikbetegség leküzdése nem csupán emiatt fontos, hanem az egészségügyi szövődmények megakadályozása miatt is. Az érintettek közül sokan nem is sejtik, hogy milyen nagy kockázatnak vannak kitéve a pánikbetegségük miatt.

pánikbetegség mellett idővel kialakulhatnak kardiovaszkuláris betegségek is, ezek kezelése hosszadalmas és megterhelő is lehet. A szorongásos tünetek által leterhelt szív és érrendszer nem tud megfelelően működni, egy idő után pedig csak gyógyszerekkel lehet megőrizni a megfelelő állapotot. Nem érdemes ezt megvárni. A magas vérnyomás gyakran kéz a kézben jár a kezeletlen pánikbetegséggel, hiszen sokszor ugyanarra vezethetők vissza. A pánikbetegség kezelése során viszont a mögöttes tényezőt, a szorongást is megtanulja kézben tartani a beteg.

A különböző társbetegségek kezelése költségessé is válhat, elég csak a gyógyszerköltségekre vagy a magánorvosok által végzett vizsgálatokra, beavatkozásokra gondolni. Rengeteg időt, energiát emészthetnek fel a kezelések, a rendszeres gyógyszerszedés. Egy idő után már a betegség köré épülhetnek a mindennapok, ilyen körülmények között pedig szinte képtelenség észrevenni az élet szépségeit, pozitívumait. Ez az állapot más pszichés betegségek kialakulását is elősegítheti.

pánikbetegség leküzdését komolyan kell venni! Amennyiben Ön is szenved ettől a problémától, itt az idő, hogy megfelelő szakemberhez forduljon! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a +36-70-432-5790-es számot!