A pszichoszomatikus betegségek valódi gyógymódja

pszichoszomatikus-betegsegek.jpg

pszichoszomatikus betegségek számtalan kellemetlen tünettel keserítik meg az érintettek mindennapjait, és a probléma olykor összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk. A gyógyuláshoz vezető út a valódi okok feltárásával kezdődik, ez pedig önállóan, szakember segítsége nélkül ugyanolyan nehéz, mint a tünetek kezelése!

A test és a lélek harmóniája sokak számára valamilyen megfoghatatlan, spirituális dolognak hangzik, ám bizonyított tény, hogy ez az alapja az egészség megőrzésének. Abban az esetben, ha a test és a lélek kölcsönhatásának mechanizmusa megváltozik, pszichoszomatikus betegségek kialakulásáról beszélhetünk. Ez az esetek többségében a túlzott mértékű, feldolgozatlan stresszre vezethető vissza, ami a közvélekedés szerint például gyomorfekélyhez és szívbetegségekhez vezethet, ám valójában szinte bármilyen egészségügyi problémát okozhat. A pszichoszomatikus betegségek az érintettek számára gyakran abban nyilvánulnak meg, hogy panaszaikra nem tudnak valódi magyarázattal szolgálni az orvosok, ez az elkeserítő helyzet pedig súlyosabbá válhat, ha nem sikerül megtalálni a megoldást.

pszichoszomatikus betegségek eredményes gyógyításának kulcsa, hogy nem szabad pusztán a hagyományos orvosi diagnózisokkal beérni, meg kell találni a mélyben meghúzódó pszichés tényezőket. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a panaszokat csakis a megfelelő szakorvos segítségével és útmutatása szerint lehet megszüntetni, ám a valódi gyógyuláshoz sokszor pszichológus segítségére is szükség van. Ahogyan a problémát a test és a lélek egyensúlyának felborulása idézi elő, úgy a pszichoszomatikus betegségek kezelése során is fontos mindkét tényező, hiszen hosszú távon ezzel lehet teljes gyógyulást elérni.

Ha szeretné elkerülni a pszichoszomatikus betegségek kialakulását, esetleg magára ismert a leírásból, és szakember segítségére van szüksége, forduljon bizalommal Thiery Henriette klinikai szakpszichológushoz! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a +36-70-432-5790-es számot!

Top