A só majdnem olyan fontos része az életünknek, mint a víz. Só nélkül nem tudnánk létezni, és itt most ne ételízesítőként gondoljunk rá, ugyanis a só különböző formákban számtalan élettani folyamatban vesz részt, és fontos szerepe van az egészségünk megőrzésében. A szívműködés, a vérnyomás, a vércukorszint szabályozása, a csont szilárdságának biztosítása, az idegsejtek közötti kommunikáció és információáramlás fenntartása, a tápanyag felszívódásának segítése mind-mind a só feladata.

A só pozitív egészségügyi hatásait azok érzik igazán, akik valamilyen légúti betegségben szenvednek. Az ennek kezelésére kitalált sóterápia elképesztő népszerűségnek örvend, ami nem véletlen, hiszen ezzel a módszerrel gyógyszerek nélkül lehet hatékonyan kezelni a légúti megbetegedéseket. A sóterápia, avagy sóklíma segít az asztmásoknak és az allergiásoknak a tüdő és az arcüreg megtisztításában, illetve a köhögés megszüntetésében is.

A konyhasónak – belélegezve – három direkt hatása van az emberi szervezetre: nyákoldás, görcsoldás és baktericid hatás. A nyákoldás során a só a kishörgőkben letapadt gyulladt nyálkahártyát oldja fel, mely aztán köhögéssel távozik, ezáltal jelentősen növelve a szabad légzőfelületet. A görcsoldás során a konyhasó megszünteti a kishörgők simaizomzatának görcsös állapotát. A sóterápiának baktericid hatása is van, ozmotikus nyomás révén elpusztítja a baktériumokat, a vírusokat és a gombákat, így hatékony fertőtlenítőként szolgál (egy klímateremben légköbméterenként mindössze 100 darab baktérium található). A sóterápia hatékonyan alkalmazható heveny és idült légúti betegségek kezelésére is!

Ha megbízható és színvonalas kezelési lehetőséget keres, forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.arec.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-974-3217-es telefonszámon, illetve az arec@t-online.hu e-mail címen, szakértőink rendelkezésére állnak!