A tea manapság mindennapi italunk, főleg télen, de sokan nyáron is fogyasztják. Népszerűségét a különféle teázási kellékek nagy választéka is jelzi. Nem volt ez azonban mindig így! Nézzük, hogyan jutott idáig ez az ázsiai cserje!

Több történet is kering az eredetéről. Az egyik szerint Buddha fedezte fel a teát, amikor a kertben meditálva egy tealevél hullott a csészéjébe, egy másik szerint pedig amikor Bódhidharma levágta a szemhéjait, hogy ne aludhasson el meditáció közben, az első teacserjék ott nőttek ki a földből, ahova a szemhéjai hullottak. A harmadik történet szerint i. e. 2737-ben Sen Nung kínai császár forró vizébe egy vad teacserjéről levelek hullottak. Kíváncsiságból megkóstolta a folyadékot, és megkedvelte frissítő hatását.

Marco Polo 1285-ben írta, hogy a kínai pénzügyminisztert azért mondatták le, mert túl magasra emelte a tea árát. Az európaiak a 14. században egyre inkább felfedezték a Távol-Keletet, a hollandok egy utazásról teacserjével tértek vissza, de a portugál felfedezők voltak az első európaiak, akik Japánba látogatva először ízlelhették meg a teát 1560 környékén. 1610-ben megérkezett Európába az első, komolyabb szállítmány tea a holland Kelet-indiai Társaság hajóival, amely aztán monopóliumot is szerzett a tea szállítására. Először nem ismerték a hagyományos kínai, vagy japán teaszertartást, ezért előfordult, hogy a leforrázott tealevelet ették meg kenyérrel, így teázási kellékeket sem használtak. 1568-ban Londonban már lehetett teát kapni a kávéházakban, és hamarosan elterjedt helyes használata is egy újságcikknek köszönhetően. 1706-ban Thomas Twining megalapította az Arany Oroszlán nevű teaházát, ahol nem csak porcelán teázási kellékekből lehetett teázni, de vásárolni is! Ez a teaház ma is működik, leghíresebb teakeverékük, az Earl Grey ma is népszerű!

Ha Ön is szeretne minőségi és elérhető árú teázási kellékeket rendelni, keresse fel a Flair Mojito Kft. weboldalát a www.mindenamibar.com címen, és válogasson a tea kellékek széles kínálatából! Kérdés esetén hívja a 06-70-617-0280-as telefonszámot, vagy írjon e-mailt az office@mindenamibar.com címre!