Amikor szükségessé válik a lelki segítségnyújtás

agyiaktivitas.hu_.19dec.jpg

Míg a legtöbb embernek az ünnepi időszak az örömről, a boldogságról és a vidámságról szól, addig azok számára, akik lelkileg meggyengültek, ez az év egyik legkritikusabb része. Sajnos  az év ezen szakasza mindenki számára stresszel jár, hiszen az ajándékok beszerzése és az igények kielégítése, az anyagi megterheltség külön nyomást helyez az egyébként sem könnyű hétköznapokra.

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy az év vége és az év eleje a legkritikusabb a depresszióban szenvedőknek és más lelki betegségben küzdők számára is. Ilyenkor a legnagyobb az öngyilkossági kísérletek száma is. Ezek kiváltó okai lehetnek a magány, az elhanyagoltság, a túlzott stressz, a nagy nyomás vagy anyagi, családi, illetve munkahelyi gondok is.

Ilyenkor fontos a lelki segítségnyújtás, ezért jó, ha kéznél van egy jó mentálhigiénés szakember elérhetősége ezekben a nehéz időkben is. Az egészséges mentálhigiéné nem csak a kritikus időszakban fontos, hanem egész éven át, ezért érdemes minél előbb felkeresni egy mentálhigiénés szakembert, ha úgy érezzük, kicsúszott a talaj a lábunk alól.

A legrosszabb helyzetekben jön legjobban a lelki segítségnyújtás!

A mentálhigiénés szakember bizalommal, odafigyeléssel és nagy szakmai tapasztalattal segít átvészelni az olyan problémákat, mint a stressz, a szorongás, a tanulási nehézség, a függőség vagy az alvászavar. A különböző válságokon és érzelmi mély gödrökön is segít túllendülni a mentálhigiénés segítőbeszélgetés. Csupán megfelelő személy kell hozzá, aki segít túllendülni a gondokon. Ehhez azonban nem mindegy, hogy kihez fordulunk, hiszen a nem megfelelő segítség több kárt okozhat, mint amennyit használ.

Szerencsére vannak nagy tapasztalattal és kiváló referenciákkal praktizáló specialisták, akik már számos hasonló esetben nyújtottak megoldást a pácienseiknek. Legyen szó karácsony utáni bús hangulatról vagy az új évi kilátástalan jövőképről, Balanyi Attila mentálhigiénés szakember segít!

A www.agyiaktivitas.hu weboldalamon minden fontos információt megtudhat a szolgáltatásaimról, de szívélyesen válaszolok a megkeresésekre a +36-20/945-94-92-es telefonszámon és az info@agyiaktivitas.hu e-mail címen is!

Top