Futni utálsz, a spinning nem a Te világod, a a súlyzózás meg túlságosan monoton? Próbálj ki valami igazán ütőset, gyere a budapesti crossfit edzéseink egyikére!

A crossfit olyan edzésforma, amire sokan óriási kihívásként tekintenek és emiatt inkább maradnak a megszokott edzéstervüknél. Tény, hogy ez a tréning megdolgoztat, kimozdít a komfortzónádon túlra, testileg és mentálisan is feladja a leckét. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a határaikat feszegetni és folyamatosan keresik az újabb kihívásokat.

Mi az a crossfit és milyen érdekességeket lehet róla tudni? Ismerd meg első körben ezt az edzés formát egy kicsit közelebbről!

  1. Egy olyan edzés rendszerről, technikáról van szó, ami erőnlétet, állóképességet, mentális kitartást fejleszt egyszerre. Többféle eszköz használatával és több fajta mozgásforma kombinálásával, variálható gyakorlatsorokkal ad intenzív tréninget.
  2. Eredetileg Amerikában alkották meg. A crossfit Greg Glassman és Lauren Jenai nevéhez köthető, akik a súlyemelés, atlétika és gimnasztika elemeit kombinálták.
  3. Nem lehet csupán mozgásformaként tekinteni rá. Jól felépített, összetett fitnesz rendszer, ami már szinte egy filozófiát testesít meg. Acélosabbá teszi az akaraterőt, fejleszti a testet, a lélekre is pozitív hatással van.
  4. A crossfitesek egy saját közösséget alkotnak, az óráknak, a mozgásformának igazi közösségformáló ereje is van. A gyakorlatok neveit, a feladatok rövidítéseit csak az ismeri és érti, aki járt már ilyen edzésen valaha. Igazi bennfentes élmény ilyesmiről beszélgetni valakivel, aki tudja miről van szó.
  5. Az amerikai haditengerészet kiképzésén is alkalmazzák, illetve egyéb katonai és különleges erők is beépítik a felkészítési tervükbe.

Szívesen látunk az edzőtermünkben, ha elhatároztad, hogy a testedet igazán komoly tréningnek fogod alávetni. Ne hátrálj meg, mert garantáljuk, hogy életre szóló élményeket és önbizalom növelő eredményeket fogsz megtapasztalni!

A Team Fitness budapesti crossfit edzéseiről a honlapunkon, a www.teamfitness.hu webcímen olvashatsz még többet. Annyit már most elárulunk, hogy nálunk nem a klasszikus crossfitre számíthatsz, mi inkább köredzésekkel dolgozunk, abban viszont biztos lehetsz, hogy alaposan átmozgatunk. A további információkat kérd tőlünk a 06-1-250-86-40 telefonszámunkon vagy az info@teamfitness.hu email címünkön!