Rengeteg könyvben és filmben volt már róla szó, hogy egy árva fiú vagy egy örökbe adott lány elindult, hogy megismerje igazi szüleit. Természetesen nem minden esetben ilyen szélsőséges a körülmény, amikor először fordul meg a fejünkben a családfakutatás. Sokszor ilyenkor még elhessegetjük a lehetőségét, ám az állandóan újra és újra a gondolatainkba férkőzik. Azért valljuk be, mindannyiunkat furdal a kíváncsiság, hogy vajon kik voltak a felmenőink? Megérné családfakutatásba vágni? Még ha szüleinket és nagyszüleinket ismertük is, a dédszüleinket csupán a legszerencsésebbeknek van lehetőségük személyesen is megismerni, és mire felnövünk, róluk is már csak halvány emlékfoszlányaink maradnak.

A családfakutatás azonban egy igen összetett folyamat, amit szinte esélytelen kivitelezni, ha saját erőből próbálkozunk. Érdemes felmenőinkről bővebb információt szerezni egy szakértő szolgáltatásai által. A családfakutatás legfontosabb forrásai ugyanis az anyakönyvek, amelyek beszerzéséhez megfelelő kapcsolati hálóra is szükség van. A keresztelési papírok, a házassági levelek, a halotti bizonyítványok és a különböző archív írások, dokumentációk hosszú évszázadra visszanyúlóan teszik lehetővé egy hozzáértő számára, hogy egy-egy személy felmenőit felkutassa és naplózhassa.

Bízza családfakutatását igazán profi szakértőkre!

A családfakutatást jelentősen megnehezíti, hogy a mai Magyarország sokkal kisebb, mint a történelmi hazánk területe, így a környező országokban szétszórva is szükséges nyomozni. A minél pontosabb és részletesebb eredmények érdekében azonban minden olyan információt össze kell gyűjtenünk, amit csak önerőből fel tudunk kutatni. Ilyen fontos adatok a nevek, az időpontok, a helyek és a vallások. Ha pedig a kiinduló adatok rendelkezésre állnak, megkezdődhet az igazi családfakutatás, amely akár fél évet is igénybe vehet.

Mivel minden családfakutatás teljesen egyedi, ezért érdemes felkeresni a www.csaladfakutato.hu weboldalt, hogy bővebben tájékozódjon a lehetőségről. A családfakutatásban Önnek is a segítségére lesz majd a Magyar Heraldikai és Genealógiai Társaság tagja: Pálmai András családtörténész és okleveles térképész, akitől információt a +36-70-453-6827-es telefonszámon vagy az info@genealogus.hu e-mail címen kérhet!