A gardrób szekrény egy sok szempontból praktikus bútor, ami a legtöbb lakásban megtalálható. Rengeteg ruhát és más holmit képes elnyelni, de éppen ezért nem ritka, hogy rendetlenség alakul ki benne és átláhatatlanná válik. Az alábbiakban ahhoz adunk néhány hasznos tippet, hogy hogyan célszerű berendezni a gardrób szekrényt.

1. Mindent a helyére!

A gardrób szekrényeknek általában vannak polcos, fiókos és akasztós részei. Fontos, hogy ezeket megfelelően használja, vagyis azokat a ruhákat, amik gyűrődnek, illetve nagy helyet foglalnak, például a télikabátok, mindenképp az akasztós részen tárolja! A polcokra mehetnek a pulóverek, nadrágok, a fiókokba pedig az apróságok, például fehérneműk.

2. Alkalmazkodjon a szezonalitáshoz!

A szekrényt szezonváltáskor érdemes egy kicsit átrendezni. A legjobb, ha az épp nem szükséges ruhákat máshol tudja tárolni, például a pincében vagy a garázsban, de annyit mindenképp célszerű megtenni, hogy a szezonális ruhákat előre teszi, a többit pedig hátrébb próbálja elhelyezni. Ezzel elkerülheti, hogy nyáron a vastag pulóverek miatt ne lássa át a lenge ruhái választékát és fordítva.

3. A gardrób szekrény teljes magasságát használja ki!

Sokan hagynak kihasználatlan területeket a szekrényükben. Például nem ritka, hogy a fogasra akasztott ruhák alatt még bőven marad hely, amit nem érdemes veszni hagyni. Itt praktikusan tárolhatja például a szezonon kívüli, megtisztított és bedobozolt cipőit.

4. Amit nem használ, ne tárolja!

Mindenkinek vannak kinőtt, megunt, divatjamúlt, már nem használatban lévő ruhái. Ezeket néha sajnáljuk kidobni, pedig rengeteg helyet foglalnak el feleslegesen. Ami még használható állapotú, próbálja meg eladni, adományozza el, ami pedig használhatatlan, azt ne sajnálja kidobni!

A gardrób szekrény rendben tartása nem ördöngősség. Amennyiben Ön éppen új szekrény után kutat, látogasson el a www.sundybutor.hu weboldalra! Ha pedig további kérdése merült fel, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36 20/251-7808-as telefonszámon vagy a sundybutor@gmail.com e-mail címen!