Az anyák napját nem csak hazánkban, de a világ szinte minden pontján tartják, bár nem ugyanakkor, és főleg nem ugyanúgy. A virágküldés, illetve az ajándékozás szinte mindenhol megegyezik, de a hozzá kapcsolódó szokások között már számtalan érdekességet is találhatunk.

A modern kori anyák napjának ötlete Amerikából, egyetlen személytől származik, sőt, errefelé ez nemzeti ünnepnek számít! A többi angolszász országhoz hasonlóan itt is május második hétvégéjén tartják, ilyenkor a boltok megtelnek anyák napi ajándéktárgyakkal, és az éttermek is zsúfolásig megtelnek, hiszen a helyi felfogás szerint egy anya sem dolgozhat ezen a napon a konyhában. Angliában és Írországban is hasonló a helyzet, bár az eredete kicsit szomorkásabb: a falvakból a gyermekek többnyire a városokban és a főuraknál találtak munkát, és innen csak évente egyszer mentek haza látogatóba, amikor is az út széléről szedett virágokkal köszöntötték édesanyjukat. Hol volt még ekkor a virágküldés és a csokoládé! Ausztráliában ezen a napon mindenki szegfűt visel, a színesekkel az élő, a fehérrel az elhunyt anyákra és nagymamákra emlékeznek. Mexikóban az anyák napját március 10.-én tartják, és itt egyben fontos egyházi ünnep is: ilyenkor Szűz Mária előtt tisztelegnek a hívők.

A felgyorsult információáramlásnak és a modernizációnak köszönhetően manapság már az arab világban és Indiában is megünneplik az anyák napját, mi több, egyre kedveltebb ünnepnek számít annak ellenére, hogy mindkét régió híres a hagyománytiszteletről és az újdonságok elutasításáról. A nők hagyományos szerepét az új generációk már egyre több tisztelettel szemlélik, és a változások elindításához az anyák napi virágküldés és ajándékozás az egyik legjobb lehetőség.

Hazánkban május első vasárnapja az anyák napja. Ha szeretné felköszönteni édesanyját, de sajnos távol él tőle, vagy különleges meglepetést szeretne adni neki, válassza a FlorAwesome Kft. virágküldő szolgáltatását! Keresse fel a www.escadaviragkuldes.hu címen elérhető honlapunkat, és válasszon anyák napjára egy gyönyörű csokrot! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-933-9570-es, vagy a +36-30-863-2297-es telefonszámunkon, illetve írjon a visszajelzes@escadaviragkuldes.hu e-mail címünkre!