Az autó akkumulátorok számtalan okból kifolyólag állhatnak le, a meghibásodás nagyon kevés esetben véletlenszerű. Ha akkumulátorunk rendszeresen meghibásodik, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy vajon ez a mi hibánkból következik-e be, ugyanis a meghibásodások vagy elektronikai jellegűek vagy a rossz felhasználásból következnek. Néhány akkumulátor problémát otthon is meg tudunk oldani, de vannak olyanok is, amelyek már szakértőt igényelnek. Vegyük végig, hogy mik okozhatják az akkumulátor meghibásodását!

  • Bekapcsolva hagyjuk a világítást – Klasszikus probléma, akár egy éjszaka elég ahhoz, hogy a bekapcsolva hagyott világítás lemerítse az akkumulátort.
  • Rossz állapotban van az akkumulátor – Minden akkumulátornak megvan a maga élettartama, ezért nem érdemes a végtelenségig húzni az új akkumulátor vásárlását.
  • Korrózió – Az akkumulátor egyik legnagyobb ellensége, mely akadályozza a töltés hatékonyságát.
  • Szélsőséges meleg vagy hideg hőmérséklet – Az időjárás egy új akkumulátorra nincs nagy hatással, de egy régebbit meg tudja viselni a túlságosan meleg vagy hideg idő.

Tehát ha gyakori akkumulátor leállást tapasztalunk, érdemes végigvennünk a felsorolt pontokat. Ha nem hagytuk bekapcsolva a világítást, az időjárás megfelelő és nem olyan rég vásároltunk új akkumulátort, ennek ellenére mégis leáll, akkor mindenképp vigyük szerelőhöz az autónkat, hiszen komolyabb gond is meghúzódhat a háttérben. Amennyiben már régi és sokat használt akkumulátorunkkal van problémánk, érdemes beruházni egy újra a javítás helyett.

Minőségi autó akkumulátort vásárolna kedvező áron? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.csorba-akku.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36/1/379-3142-es és a +36/20/944-9295-ös telefonszámok valamelyikén, illetve az info@csorba-akku.hu e-mail címen, mindenben készséggel állunk rendelkezésére!