Mikor forduljunk családjogi ügyvédhez?

csaladjogiugyved.hu_.jpg

A házasság szent és sérthetetlen kötelék – mondták nagyanyáink, akik akkor is leélték életüket egy férj mellett, ha az bántalmazta vagy megcsalta őket. Régen inkább a férfiak kiváltsága volt a válókereset beadása ha a nő más férfi oldalán talált boldogságot. Sajnos hasonló helyzetek még a mai világban is megtörténnek, ám ma már sokkal előbb van lehetőségünk lépni és egyáltalán nem számít szégyennek, ha külön utakon folytatjuk párunkkal. Amikor nem szeretnénk, hogy csak a papír tartson össze bennünket, akkor jön jól egy családjogi ügyvéd.

Bár egy válást könnyű kimondani, a felbontás annál nehezebb minél nagyobb múlt és minél több anyagi javakról kell dönteni. A közös gyerek pedig még nehezebbé teszi a válást mindenki számára. A családjogi ügyvéd felkeresése ezért már akkor is ajánlott, ha még a válás szóba sem került, de szeretnénk tisztában lenni a lehetőségeinkkel. Egy új élethelyzethez ugyanis fel kell készülni testileg, lelkileg és anyagilag is.

Milyen szolgáltatásokat kínál egy családjogi ügyvéd?

Az első és legfontosabb lépés, amikor felkeresünk egy családjogi ügyvédet, hogy szaktanácsot, jogi segítséget kérjünk. Az első konzultáció során megoszthatjuk történetünket és iránymutatásokat kaphatunk a lehetőségeinkről. A közös gyermek felügyelete külön kérdéskör és talán még nehezebb is, mint az anyagiak elosztása. Ma már igen népszerű például a váltott elhelyezés, amely mindkét szülőnek ugyanannyi időt enged a gyermeke felügyeletére.

A családjogi ügyvéd azonban számtalan más szolgáltatással is képes segíteni a családokat az ügyvédi tanácsadáson kívül. Feladatai közé tartozik a háztartási közös vagyon megosztása, a lakáshasználat, a házassági vagyonjogi szerződés, a házastársi tartás, a gyermektartás, a külföldre költöztetés és a kapcsolattartás is. Így válni családjogi ügyvéd nélkül ma már nem tanácsos.

Kiváló jogi segítséget kaphatunk Dr. Sávolyi Györgyi családjogi ügyvédtől, akinek szolgáltatásairól a http://csaladjogiugyved.hu címen tudhatunk meg többet. Személyes konzultáció kérhető tőle a +36 30 933-8905-ös telefonszámon vagy a savolyi.gyorgyi@t-online.hu e-mail címen.

Top