A minket körülvevő világ az elmúlt évtizedekben rengeteget változott, ami párosult a rohanó hétköznapokkal. A mindennapok történései során különböző stresszhelyzeteknek vagyunk kitéve, amelyek szorongást okozhatnak.

Amikor valaki élete nagy részét fenyegető környezetben tölti, abban az esetben megnő az esélye arra, hogy hétköznapjait a szorongás és a feszültség érzése uralja. A társadalmi stresszforrás egyik legsúlyosabb tényezője a szegénység, amelyből a legtöbb probléma eredeztethető, ugyanakkor a munkahelyi nyomás, a megfelelési kényszer vagy akár egy rossz párkapcsolat is elég lehet ahhoz, hogy szorongást, depressziót eredményezzen. Egy gyermekkori trauma, mely később újra a felszínre törhet, vagy egy számunkra fontos személy elvesztése, melyet képtelenek vagyunk feldolgozni – ezek szintén olyan gondok, melyeket egyedül nem biztos, hogy meg tudunk oldani, ugyanakkor egy szakképzet pszichológus segíthet a problémák leküzdésében.

A szorongás tünetei bizonyos esetekben egyértelműek, de vannak kivételes helyzetek, amikor az infarktushoz hasonló jeleket produkál szervezetünk. A figyelemzavar, az aggodalom, a rémült arckifejezés alapvető tünetei a szorongásnak, ezek mind könnyen felismerhető jelzések, amelyekhez rendszerint járulnak vegetatív tünetek, például az izzadás, az arc kipirulása és a szapora szívműködés. Gyakran előfordul, hogy a fent említett tünetek türelmetlenséggel és agresszióval is társulnak, sőt, súlyosabb helyzetekben akár mellkasi fájdalom és fulladásérzés is jelentkezhet.

Válasszon megfelelő módszert a szorongás kezelésére Budapesten! Különböző légzéstechnikák, pszichoterápiák állnak rendelkezésünkre, amelyek segítenek abban, hogy helyén kezeljük a problémáinkat és a rossz érzéseket magunk mögött tudhassuk!

Ha szorongással kapcsolatos tüneteket észlel, keressen bizalommal! További információkat a terápiákról honlapomon találhat, melyet a www.szakpszichologusbudapest.hu címen érhet el! Kérdés esetén hívjon telefonon, a 06-1/316-3009-es számon, vagy érdeklődjön e-mailen, a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu címen!

Gyógyuljon az én segítségemmel!