Rugalmasságából adódóan az online terápia tökéletesen illeszkedik a modern kor igényeihez, ám ennél is nagyobb előnye, hogy képes áthidalni a térbeli távolságokat. Bárhova szólít az élet, egy szakpszichológus személyében biztos pontra találhatunk, és ehhez csupán internetkapcsolatra van szükségünk. Tekintsük át, hogyan, milyen esetekben válhat támaszunkká egy jó szakember és az online pszichológiai tanácsadás!

Tény, hogy a modern ember élete csupa rohanás, amivel a legnagyobb probléma az, hogy hajlamosak vagyunk a lelki életünk rovására előtérbe helyezni ügyes-bajos dolgainkat. Ha érezzük is, hogy valami nincs rendjén, nem szakítunk időt terápiás alkalmakra, hiszen az extra időráfordítást igényel, ami látszólag sehogy sem passzol a napirendünkbe. A pszichológiának szerencsére erre a helyzetre is megvan a maga megoldása.

Az online tanácsadás könnyebben beleilleszthető a mindennapokba, mint a személyes találkozások, ráadásul kifejezetten kényelmes. Nem kell más teendők helyett beiktatni a terápiás alkalmakat, feladataink között vagy akár a nap végén is leülhetünk, hogy egy kicsit magunkra fókuszáljunk – persze a megfelelő segítséggel. Az online tanácsadás ezen felül diszkrét, hiszen biztosan nincs jelen senki, akivel ne akarnánk megosztani problémáinkat, így könnyebb megnyílni.

A módszer legnagyobb előnye mégis az, hogy a térbeli távolságok jelentősége elhalványul, ami számtalan esetben előremozdítja a gyógyulást:

  • A személyes szimpátia egy terápia esetén különösen fontos, és ha találunk egy online pszichológust, akivel egymásra tudunk hangolódni, abban az esetben sem kell más szakembert keresnünk, ha költözünk.
  • Ne feledjük, hogy olykor még a saját anyanyelvünkön is nehezen öntjük szavakba a problémáinkat, viszont ha nem kell ragaszkodni a személyes találkozásokhoz, az sem akadály, ha külföldön folytatjuk az életünket.
  • A tartós helyhez kötöttség elképesztően megterhelő lelkileg, és ilyenkor bizony jól jön a segítség, amit az online tanácsadás és terápia tud adni, hiszen nem kell lemondani a rendszeres találkozásokról.

Ha magára ismert valamelyik élethelyzetben, és úgy érzi, az online terápia megoldást jelenthet problémáira, forduljon bizalommal Thiery Henriette klinikai szakpszichológushoz! A www.thieryhenriette.hu weboldalon további információkat is találhat az elérhető szolgáltatásokról. Ha időpontot szeretne foglalni, küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre, vagy hívja bizalommal a +36-70-432-5790-es számot!