Itt az ősz, és beköszöntött az egyre hűvösebb, nyirkosabb idő is. Ez ilyenkor teljesen természetes, ahogyan az is, hogy ebben az időben könnyebben terjednek a különféle légúti fertőzések. Megfázás, influenza, koronavírus és számos más, kellemetlen légúti tünetekkel járó betegség keseríti meg az életünket. Ez még inkább igaz azokra, akik rendszeresen közösségbe járnak, sok emberrel találkoznak, és persze a gyerekekre, akiknek e mellé még az immunrendszerük is gyengébb. Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel sokat tehetünk az ilyen betegségek ellen. Ezek közé tartozik a sóterápiás készülék is.

A sószoba, pontosabban a só jótékony hatását már régen megfigyelték. Lényege, hogy a só megöli a baktériumokat és a vírusokat a tüdőben és a légtérben. Ez persze mindig előnyös, azonban télen, amikor az emberek többsége beteg, és könnyebben is terjednek a fertőzések, különösen fontos. A sóterápiás készülék egyrészt segíthet a megelőzésben, másrészt pedig enyhíti a tüneteket és felgyorsítja a gyógyulást. A sóterápiás készüléknek köszönhetően lerövidíthetőek a légúti betegségek, így kevesebbet kell táppénzen lenni, illetve a gyerekek előbb térhetnek vissza az óvodába, iskolába. Német kutatók kimutatták, hogy a só inhaláció öli a koronavírust is, ráadásul a sóterápia számos tudományos fórum szerint a post-Covid rehabilitációra is jótékony hatással van.

sóterápiás készüléket első hallásra sokan egy nagy méretű, nehezen mozgatható berendezésnek képzelik, azonban ez nem így van. Ma már léteznek kifejezetten kicsi, otthon is használható készülékek, amiket akár utazáshoz is nyugodtan magunkkal vihetünk. A nagyobb teljesítményű berendezések ideálisak szállodák, rendelők, egészségközpontok részére.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a sóterápiás készülékek iránt, látogasson el honlapunkra, a www.arec.hu weboldalra, ahol még több információt talál a témában! Ha kérdése merült fel, keresse bizalommal munkatársainkat a 06-20-974-3217-es telefonszámon vagy az areckft@gmail.com e-mail címen!