A kisállattartás komoly felelősséggel jár. Nem elég az etetés, tisztán tartás és a közös játék, az egészség megőrzése is fontos része az állattartási kötelességeknek. A felelősségteljesen tartott állat viszonylag sokszor találkozik az állatorvossal, legyen szó akár az oltásokról, féregtelenítésről vagy ivartalanításról. Rosszabb esetben azért kell állatorvoshoz mennünk, mert megbetegedett vagy megsérült a kedvencünk, ilyenkor pedig különösen nagy jelentőséggel bír, hogy jól választottunk-e.

Az állatorvos megválasztása nem egyszerű feladat, és nincs rá tuti recept. Ettől függetlenül van néhány szempont, amit ha figyelembe veszünk a keresgélés során, nagyobb eséllyel találjuk meg az ideális szakembert és állatorvosi rendelőt. Az elsődleges szempont, hogy szakmailag kellőképpen felkészült és tapasztalt állatorvost válasszunk. Ahogy mi magunk sem feküdnénk hozzá nem értő orvos szikéje alá, a kedvencünket se bízzuk rá olyanra, aki nem rendelkezik a szükséges ismeretekkel, rutinnal és empátiával. Külön jó jel, ha sok állandó páciense van.

Másodsorban azt érdemes figyelembe venni, hogy milyen az adott állatorvos személyisége. Ha azt érezzük, hogy flegma, nem igazán kommunikál velünk, hűvösen áll az állatokhoz, inkább keressünk mást. Furcsán hangozhat, de sajnos nem csak azok választják ezt a szakmát, akik nagy állatbarátok. Hosszú távon nem éri meg olyan állatorvost választani, aki nem veszi „emberszámba” a kezelt állatokat. Az állatorvosi rendelő felszereltsége sem utolsó szempont: olyan szakembert válasszunk, akinek rendelkezésére áll minden olyan eszköz, ami az alapos vizsgálatokhoz szükséges.

Ha megbízható és tapasztalt állatorvoshoz vinné kedvencét, látogasson el zuglói kisállat rendelőnkbe! További információért tekintse meg honlapunkat, a www.longlifevet.hu webcímen, ahol bővebb tájékoztatást kaphat szolgáltatásainkról! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-614-6962-es telefonszámon, mindenben szívesen segítünk!