Az élet egy örökös hullámvasút, ezt meg kell tanulnunk, és arra koncentrálnunk, amikor épp fenn vagyunk a magasban, hogy az elénk táruló látvány mindenért kárpótol minket. Mindannyiunk életben vannak krízishelyzetek, szakítások, válások, szeretteinktől való búcsúzás. Ezekkel senkinek nem könnyű megbirkózni, még ha csak kevesen is mutatják a külvilág felé, nincs ebben semmi szégyellni való, semmi sem tart örökké, a rossz periódusok sem. Az életünk egyik meghatározó pontja önmagunk megismerése, megértése és elfogadása. Hogyan is hárítjuk el az elénk gördülő akadályokat, hogyan reagálunk a minket ért impulzusokra, a hétköznapiaktól elkezdve a kiemelkedő krízisekig? Az önmagunk megismerése felé tett úton útitársunk is akad, így nem kell mindennel egyedül megbirkóznunk. Egy pszichoterápiás krízis intervenció alkalmával felvértezhetjük magunkat mentálisan, az ott tanultakkal pedig könnyebbé tehetjük az életünket.

A pszichoterápiás krízis intervenció lényege, hogy felkutassa a frusztráló élethelyzetek mögötti okokat, segítséget nyújtson a kialakult helyzet megoldásában. Segítségével később a korábbinál fejlettebb stratégiákkal tudjuk kezelni a szituációkat, előre mozdítja személyiségünk fejlődését. Mint minden pszichoterápiánál, az első alkalommal a kapcsolatteremtés, a helyzet pontos megértése és megismerése, egy bizalmi kapcsolat kiépítése kerül előtérbe. A szakembernek meg kell tudnia, hogy pontosan milyen támogató kapcsolatháló áll rendelkezésre, milyen stratégiák jöhetnek szóba. A pszichoterápiás krízis intervenció alkalmával közösen kerülnek kidolgozásra a helyzet megoldásának lehetséges módjai, támogató közeget biztosít, minden felmerülő kérdést megválaszol.

Ne cipelje egyedül a terheit! Ha szakszerű segítséget szeretne kapni, Dorogon és Budapesten is támogató környezettel várjuk, hogy együtt oldjuk meg a problémákat, egy pszichoterápiás krízis intervenció keretei között! Látogasson el a Pszicho-Menta Humán Szolgáltató Bt. honlapjára, amit a www.pszicho-menta.hu címen érhet el! Ha úgy döntött, ad egy esélyt a pszichoterápiás krízis intervenciónak, keressen minket bizalommal a 06-30-291-7318-as telefonszámunkon, vagy írjon nekünk üzenetet a ttsolyom@gmail.com e-mail címünkre!