Egy kisgyermeket sok minden érdekel, szeretnének mindent megtudni a világról, ezernyi kérdésükre keresik a választ. Kíváncsiak, lelkesek és mindenféle játékot szívesen próbálnak ki. Erre épít a legújabb, júliusban megjelenő, tanító jellegű társasjáték is, a Scottie Go! is. Az interaktív társasjáték puzzle és applikáció együttes segítségével vonja be a játékosokat, és vezeti őket egy új, ismeretlen terepre, a programozás világába.

A társasjáték kipróbálásával és használatával a gyerekek képesek fejlődni az analitikus gondolkodás terén, a logika világában is otthonosabban mozognak majd, és arra is képesek lesznek, hogy megértsék az algoritmusokat. Mindezt egy izgalmas játék formájában tudják megtenni egy rokonszenves robot, Scottie kalauzolásával. A játék története szerint Scottie elindul, hogy megossza ismereteit a gyerekekkel, de útközben lerobban az űrhajója, és segíteni kell neki, hogy tovább jusson.

Az  „Építs robotot!” pályázati felhívásunk is a társasjátékhoz kapcsolódik, amit alsó tagozatos iskolások és óvodások számára hirdetünk. Nevezze be tanulóit, vagy óvodás csoportját, és építsenek robotot, hogy Scottie-nak legyen segítsége az űrhajója megjavításához és újra indításához! Akár több pályaművel is nevezhetnek az „Építs robotot!” pályázatra; tetszés szerinti technikával és alapanyagból készült robotokat várunk.  Az elkészült pályaművek fényképét az adott határidőig kérjük feltölteni a megadott honlapon. A nyertesek a – júliusban megjelenő – Scottie Go! társasjátékot kapják ajándékba, érdemes hát kreatív csapatmunkába fogni!

A www.raabe.hu linkre kattintva minden információt és fontos részletet megszerezhet a robotépítés tudnivalóiról.  Ismerje meg az „Építs robotot!” pályázatunk minden fontos részletét, hogy a gyerekek sikeresen nevezhessenek az általuk készített robotokkal! Amennyiben bővebb tájékoztatásra van szüksége, vagy szeretné kérdéseit feltenni, hívjon minket a +36-1-486-1771-es telefonszámon, vagy írjon nekünk a raabe@raabe.hu e-mail címre!