A gyerekek fejlesztésének egyik fontos eleme a logikai gondolkodás elsajátítása. Mondhatni ezt nem lehet elég hamar elkezdeni, és azt nem is érdemes vitatni, hogy életünk során ez a készségünk az egyik legfontosabb. A Scottie Go! nevű fejlesztő társasjáték pontosan a logikai gondolkodást segíti elő, játékos módon. A társasjátékot programozók és tudósok dolgozták ki, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy ideális eszköz a kognitív készségek fejlesztésére.

A Scottie Go! két különféle kiadásban létezik: az egyik az úgynevezett „basic” változat, amire tekinthetünk alapjátékként. Négy éves kortól ajánlott, és maximum hat fő játszhat vele egyszerre. A játék menete, hogy a címadó Scottie nevű robot űrhajója lezuhan és a játékosok feladata, hogy összegyűjtsék a javításhoz szükséges alkatrészeket. Miközben igyekeznek beszerezni az alkatrészeket, a gyerekek megtanulják a programozás alapfogalmait, ami az egyre digitalizálódó világban rendkívül hasznos tudás. A társas készségeket is fejleszti a fejlesztő társasjáték, mert a gyerekeknek közösen kell megoldaniuk a feladatokat.

Tanító és fejlesztő jellege miatt a Scottie Go! ideális iskolai játék, kifejezetten erre a célra kifejlesztett kiadásával akár egész osztályok játszhatnak egyszerre. Az informatika órák például teljesen alkalmasak arra, hogy a tanulók játékos módon ismerkedjenek meg a programozás alapjaival. Azoknak is hasznos a ScottieGo!-val játszani, akik később sosem fognak programozással foglalkozni, mert az analitikus gondolkodás minden szakterületen használatos készség.

Szeretne fejlesztő társasjátékot otthonába vagy az osztályterembe? Válassza a Scottie Go!-t! További információért látogasson el cégünk, a Klett Kiadó honlapjára, a www.klett.hu webcímre, és tekintse meg termékeinket! Felmerülő kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-486-1771-es telefonszámon, illetve a klett@klett.hu e-mail címen, szívesen segítünk!