Kinőtte a gyerkőc a babatakarót, és szükség lenne egy jó paplanra? Szeretne alaposan utánajárni, hogy milyen típust érdemes választani a kicsinek? Bizony, a gyerekpaplan nem lehet akármilyen, ezért az alábbiakban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a vásárláshoz!

Hamar elérkezik az idő, amikor a babatakaró már kicsinek bizonyul, a felnőtt méret azonban ilyenkor még szükségtelen. Az átlagos gyerekpaplan méret nagyjából 90×140 cm, ennyivel azonban korántsem lehet letudni a választást. Fontos szempont, hogy milyen anyagú a borítás, de legalább ekkora figyelmet érdemel a töltőanyag, alaposan át kell hát böngészni a termékleírásokat.

A borítás akkor jó, ha 100% pamut, mivel a természetes anyag nem irritálja a gyerkőcök bőrét, ráadásul selymes puhaságot biztosít. Ez már jó alap ahhoz, hogy a kicsik nyugodtan pihenjenek, de a paplan antibakteriális poliészter töltöttel tehető igazán gyerekbaráttá. Mindemellett szülőként nem lehet figyelmen kívül hagyni a választásnál, hogy mennyire praktikus a paplan.

Az ideális gyerekpaplan egyszerűen, mosógépben tisztítható és nem igényel vasalást, így lehet higiénikussá varázsolni az alvás színterét. Szintén fontos szempont a paplan vastagsága, lehet külön téli és nyári paplant vásárolni, de akár összegombolható, 4 évszakos paplant is kaphat a kicsi, ami egész évben gondoskodik a kényelemről, mindig a megfelelő variációban.

Ha megvan a gyerekpaplan, amiről úgy véli, hogy hosszú éveken át tudja majd őrizni a gyerkőc álmát, már csak egy ahhoz illő ágyneműhuzatra van szükség. Ennek szintén lényeges az alapanyaga, de nem mellékes a színvilága, mintázata sem, hiszen ez felel a játékosságért, ugyanakkor a biztonságérzetet is erősíti a kicsiben.

Cégünk, a Casatex Kft. bőséges kínálatot biztosít gyerekpaplanokból, de természetesen találhat nálunk párnát, lepedőt és ágyneműhuzatot is számtalan különféle, abszolút gyerekbarát verzióban. Nézzen körül a www.casatex.hu weboldalon, ahol a rendelés csak pár kattintás, felmerülő kérdéseit pedig tegye fel bátran az info@casatex.hu e-mail címen!