A pályaválasztás, vagy a pályaváltoztatás mindenki számára nagy kihívás, hiszen valami olyan szakmát kell megismerni, elsajátítani, amit később évtizedeken át felkészülten és szeretettel csinálunk. A turisztika témaköre népszerű, hiszen számos piacképes foglalkozást ad, ilyen például az idegenvezető képzés is!

Az idegenvezető feladata, hogy akár belföldi, akár külföldi helyszíneken a résztvevő turistákat megismertesse az adott város, ország kulturális, művészeti, történelmi, illetve turisztikai nevezetességeivel. Persze az információszolgáltatáson, ismeretterjesztésen túl sokkal több dolga is akad az idegenvezetőnek, összetettebbek a feladatai! Ez különösen akkor érvényes, ha külföldi utazás, több napos körutazás alkalmával kalauzolja a részvevőket. Ilyenkor ugyanis csoportkísérői és szervezői feladatok is hárulnak rá, igyekeznie kell egyben tartani a csoportot, ügyelni a biztonságukra, tolmácsolni, figyelembe venni az igényeiket, és gondoskodni arról is, hogy mindennel elégedettek legyenek, boldogan és épségben térjenek haza!

Egy idegenvezető képzésen tehát nem csupán azt tanítják meg a leendő idegenvezetőknek, hogy mit mondjanak az embereknek, de azt is, hogyan kommunikáljanak az emberekkel! Így hát fontos, hogy az idegenvezető olyan tulajdonságokkal is rendelkezzen, mint amilyen a kiváló kommunikációs készség, empátia, nyitottság, de tudnia kell krízishelyzetben gyorsan és jól reagálni is! Ezért nem árt, ha az idegenvezető képzést felkészült jelöltek hagyják el, akik nem csak az utazást, a felfedezést, az idegen kultúrákat szeretik, de barátságban vannak az emberekkel is. Türelmesek, jó a problémamegoldó képességük, magas szinten kezelik a stresszt és persze egy csipetnyi humorérzékkel is rendelkezniük kell! Csak ezeknek az ismereteknek és tulajdonságoknak a birtokában válhat valakiből versenyképes idegenvezető!

A www.profissimus.hu weboldalon azonnal fel is iratkozhat, illetve jelentkezhet aktuális képzéseinkre, és rövid időn belül Önből is képzett idegenvezető válhat! Mi kell ahhoz, hogy részt vehessen az idegenvezető képzésen? A részletekért hívja a +36-70-369-6141-es telefonszámot, vagy írjon az iroda@profissimus.hu e-mail címre!