Egyre nagyobb mennyiségű dokumentumhalmaz tárolására van szükség irodájában, mely rengeteg helyet foglal? Megválna a szükségtelen iratoktól, hogy kényelmesebben elférjen minden szükséges eszköz? Nagyon fontos tisztában lennie azzal, hogy bizonyos időn belül elvárt az iratok megőrzése, hiszen bármikor kérhetik Öntől, akár ellenőrzés céljából.

Gazdálkodó szervezetként működve számos jogszabálynak szükséges megfelelnünk, ha nehézségek nélkül szeretnénk vállalkozásunkat működtetni. Az adótörvény alapján bármilyen iratra vonatkozóan a bevallás készítése évének utolsó napjától számított 5 évig kell megőriznünk nyomtatványainkat. A számviteli törvény szerint pedig az üzleti tervekről szóló dokumentumokat 8 évig vagyunk kötelesek tárolni. Beszámolók, leltárok, kivonatok és más hasonló iratok is ide tartoznak, ezért célszerű részletesen tájékozódnunk ezzel kapcsolatban.

Annak érdekében, hogy helyesen járjunk el, legjobb, ha felkeresünk egy megbízható könyvelő irodát, ahol nagy szaktudással segítenek bennünket. Érdemes elgondolkodnunk azon is, hogy egyetlen helyen adjuk megbízható kezekbe a könyveléssel, adózással, bérszámfejtéssel és minden egyéb pénzügyet érintő teendőnkkel kapcsolatos feladatot.

A legjobb megoldást találhatja meg óbudai könyvelő irodánkban, hiszen rugalmasan és felkészülten vállaljuk a könyveléssel kapcsolatos teendők elvégzését. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ügyfeleink naprakészen értesüljenek a változásokról, és minél több pénzt spórolhassanak a kedvező adózási feltételek ismeretében. Teljes körű tájékoztatást nyújtunk az iratok megőrzésével kapcsolatban és egyéb kérdéseket illetően is. Tekintse meg 3. kerületi könyvelő irodánk honlapját, informálódjon bővebben a www.konyvelesobudan.hu weboldalunkon!

Ismerje részletesen az iratok megőrzését illető tudnivalókat, hogy a későbbiekben se adódjanak problémái! Könyvelés, adótanácsadás és más pénzügyi kérdések esetén forduljon hozzánk bizalommal, hívjon minket a 06-70-636-1002–es telefonszámunkon, vagy írjon üzenetet a vagner.emilia@konyvelesobudan.hu e-mail címünkre!