A méz nélkülözhetetlen a hétköznapokból, amely nemcsak íze miatt népszerű, hanem gyógyító hatása miatt is. Ahhoz, hogy az asztalunkra kerüljön, hozzáértő kezekre van szükség a méz előállításához. Ha jelenlegi munkakörével nem elégedett, vagy olyan foglalkozást keres, ahol nem süllyed bele a hétköznapok monotonitásába, emellett kedveli a természetet is, akkor Önnek ideális választás lehet egy méhész tanfolyam!

A méhész elsődleges feladata, hogy a humán- és a méhegészségügyi szabályok betartásával, az ehhez szükséges eszközökkel felépíti a méhek legfontosabb bázisát, a kaptárt, és gondoskodik annak rendszeres karbantartásáról, emellett biztosítja a méhek számára nélkülözhetetlen feltételeket. A kaptárokat, ha szükséges, a méhész átrendezi, és úgynevezett méhanyákat nevel az ideális létszám érdekében. A méz előállításával kapcsolatos feladatokat ellátja, és forgalmazza a különböző méhészeti termékeket. A méhész tanfolyam során megtanulhatjuk, hogy hogyan igazodjunk az időjárás viszontagságaihoz leendő méhészetünkkel, megismerkedhetünk a méhek helyes tartásával, tenyésztésükkel, ezen kívül elsajátíthatunk különböző méz és méhészeti termék előállításával kapcsolatos munkafolyamatot. Fontos, hogy a hidegebb, téli időszakot problémamentesen vészeljék át méheink, a tanárok ebben is a segítségünkre lesznek, hogy ne valljunk kudarcot, és ne keletkezzen jelentős kár a helytelen teleltetés miatt kezdő méhészetünkben.

Napjainkban a káros környezeti hatások miatt egyre inkább nagyobb figyelmet kell fordítani a méhek védelmére, ugyanis, ha végleg kipusztulnak, az az emberiség végét is jelentheti! A méhész gondoskodik arról, hogy ezek az állatok ne kerüljenek veszélybe, rendkívül jelentős szakma a természetvédelem szempontjából.

Ha szeretne egy izgalmas szakmát elsajátítani, és munkájával hozzájárulna az élővilág védelméhez, akkor válassza méhész tanfolyamunkat! A Tapis Oktatási Központ várja leendő diákjait! Tanfolyamainkról honlapunkon a www.tapis-oktatas.com címen tájékozódhat! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-779-8156-os számon, vagy írjon e-mailt az info@tapis-oktatas.com címre!