A koktélcseresznye az egyik legkedveltebb kiegészítője az alkoholos italoknak. Bár manapság már minden bárnak kötelező italkiegészítője a koktélcseresznye, születésének történetét kevesen ismerik. Maga a koktélcseresznye megalkotása egy szükség hozta döntés volt. A cseresznye kényes gyümölcs, leszedése után nagyon könnyen sérül és mállik szét, ezért a kereskedőknek rendkívül nehéz dolga volt a szállítással. A gyümölcskereskedők rájöttek, hogy tartósítani tudják a cseresznyét úgy, hogy egy olyan különleges és természetes alapanyagú nedűben tárolják, amit cseresznyéből desztillálnak. A koktélcseresznye a 19. végén terjedt el, főként az olasz Luxardo cégnek köszönhetően, akik az 1880-as években kezdték gyártani a minőségi koktélcseresznyét.

Nem csak az italokban volt népszerű, hanem saláták, sütemények és fagylaltok díszeként is. Tartósságukkal nyerték el a bártulajdonosok tetszését a koktélcseresznyék, hiszen jóval egyszerűbb és olcsóbb volt a tárolásuk, mint a nyers gyümölcsöké. A 1890-es évek végén azonban a koktélcseresznyék népszerűségét az olívabogyók váltották, főként mert a rossz minőségű koktélcseresznyék is ellepték a piacot, és sokan csalódtak benne. A 21. századra szerencsére ismét megerősödött az igény a minőségi koktélcseresznyék iránt, a 90-es évek óta pedig hatalmas népszerűségnek örvendenek a bárokban. A koktélcseresznyének megvan az az egyedi tulajdonsága, hogy bármilyen ételt és italt fel tud dobni, legyen szó édességről, salátáról vagy az alkoholos italokról. Különleges ízvilágának és könnyű tárolásának köszönhetően egyszerre kedvence a fogyasztóknak és a felszolgálóknak is.

Minőségi és ínycsiklandó koktélcseresznyét vásárolna? Nálunk megtalálja! További információért látogasson el honlapunkra, a www.mindenamibar.com webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70-617-0280-as telefonszámon, illetve az office@mindenamibar.com e-mail címen, mindenben szívesen segítünk!