A megfelelő raktártechnikai megoldások mindenhol előfeltételei a hatékony tárolásnak, a balesetmentes munkának, a szabályoknak megfelelő kialakításnak. Nemcsak raktárakban, de például olyan intézményekben is fontos ezeket a szempontokat betartani, mint amilyen egy múzeum.

A múzeumokban is szükség van megbízható állványokra, illetve polcrendszerekre. Ha a kiállítóterekben nem is kell állvány és polc, mert ott speciális megoldásokat használnak, a múzeumi raktárakba már feltétlenül hasznát veszik a tárolóknak. A modern raktártechnikai megoldások ma már lehetővé teszik, hogy az olyan értékes tárgyak, mint a műalkotások is teljes biztonságban legyenek. Mind a tárolásuk, mind a kezelésük szempontjából fontos olyan raktárberendezést választani, ami eleget tesz a speciális elvárásoknak.

Milyennek kell lennie raktártechnikai szempontból egy múzeumban használni kívánt tárolónak? Először is nem árt, ha olyan sokoldalú a tároló, amihez nem kell kiegészítő berendezést vásárolni. Fontos a helytakarékos kialakítás, amikor a nagy tárolókapacitás kis helyigénnyel párosul. Ez lehetővé teszi, hogy akár nagyobb darabszámú műalkotást is biztonságosan tárolhassanak, anélkül, hogy azokat össze kellene zsúfolni vagy a sérülésüket kellene kockáztatni. A lapozható polcrendszerek ilyen raktártechnikai megoldásnak minősülnek. Kis helyet foglalnak, mégis sok minden elfér rajtuk, könnyen lehet őket mozgatni. Az ideális az, ha egyedileg tervezett raktártechnikai berendezéseket használnak egy intézményben és az igényeknek megfelelő tárolót készíttetnek. Ennek köszönhetően a tárolók sokfélék lehetnek, üvegezettek, fiókosak, méretben és kialakításban is egyediek.

A www.vasszer.hu webcímen a Vasszer Raktártechnika Kft. termékeit, illetve szolgáltatásait ismerheti meg a raktártechnika területéhez kapcsolódóan. Rendeljen egyedileg tervezett és kivitelezett múzeumi tárolókat, hiszen a műtárgyak a legjobbat érdemlik! Lépjen kapcsolatba velünk megadott elérhetőségeink egyikén és tájékozódjon a részletekről a +36-32 -512-600, +36-32-512-610 telefonszámok egyikén vagy a vasszer@vasszer.hu email címen!