A sör napjaink egyik legnépszerűbb alkoholos itala, amelyről rengeteg közismert tény kering a fogyasztók között, ennek ellenére mindig vannak olyan információk az itallal kapcsolatban, amelyek újdonságnak számítanak a sör rajongói között!

A sör története elég régre nyúlik vissza, ugyanis az első sörrecept legalább 4000 éves, ami Mezopotámia területéről származik, vagyis a világtörténelemben a Sumérok voltak az első sörkészítők!

Az ókori Egyiptomban is előszeretettel készítették és fogyasztották a népszerű alkoholos italt, olyannyira, hogy a piramisépítőket napi 4-5 liter sörrel fizették ki esetenként. Egyiptomban a sörfőzést eleinte a nőkre bízták, de miután a mezőgazdaság nagyütemű fejlődésnek indult, a sört kereskedelmi céllal készítették a továbbiakban, így a férfiak vették át a sörfőzés – és értékesítés feladatát.

A középkorra már egyes helyeken víz helyett is sört ittak, amelyre egyszerű volt a magyarázat, ugyanis akkoriban az italban található alkoholszint miatt sokkal biztonságosabb volt sört inni, mint sima vizet, utóbbit ugyanis nem tudták hatékonyan megszűrni, így a baktériumok megtelepedtek benne.

A történelem képes szürreális történéseket, helyzeteket produkálni, ez nem volt másképp 1814-ben Londonban, amikor is bekövetkezett a nagy sörárvíz, amely során a Meux and Company sörfőzdéjének egy gigantikus tárolótartálya kettérepedt és több mint 388,000 gallon, azaz legalább másfél millió liternyi sör zúdult a városra. A feljegyzések szerint 8 halálos áldozata volt a katasztrófának.

A sör képes túlélni egy atomkatasztrófát is! Erre Amerikában az ötvenes években jöttek rá tudósok, amikor azzal kísérleteztek, hogy mi történne a különböző alkoholos italokkal egy atomtámadás esetében. A kísérlet során kiderült, hogy 250 méterre a robbanástól már találni lehetett olyan söröket, amik ihatóak voltak, viszont dobozaik, üvegeik enyhén sugárszennyezetté váltak.

Egy betegség is kapcsolódik a sörfogyasztáshoz, mégpedig a Cenosillicaphobia, ami az üres söröspoharaktól való félelmet okozza!

Ha Ön nem küzd a fent említett fóbiával, és a sörfogyasztást csakis hozzá illő pohárral tudja elképzelni, vendégei legnagyobb örömére, szerezze be azokat a Flair Mojito Kft-től! Sörös poharainkat megtekintheti honlapunkon, a www.mindenamibar.com címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-70-617-0280-as számon, vagy írjon e-mailt az office@mindenamibar.com címre!