A bútor tervezés fontos lépése: színek

butor-tervezes-szantalbutor.jpg

Amikor megtervezzük otthonunkat, nagyon sokféle szempontot mérlegelünk, hiszen a kényelem és praktikusság alapvetően fontos ahhoz, hogy valóban kikapcsolódást nyújtson életterünk, ám nem feledkezhetünk meg a stílusról sem, ami jelentősen meghatározza hangulatunkat. A tökéletes berendezés könnyedén megvalósítható, ha személyre szabott megoldások mellett döntünk, és bútor tervezést választunk. Ha szakemberek segítségét kérjük, rengeteg hasznos tanácsot fogunk kapni, azonban az alapvető elképzeléseinket mindenképpen célszerű végigvenni, mielőtt felvesszük a kapcsolatot valakivel. Amikor a színvilág meghatározása kerül sorra a bútor tervezésnél, az elsődleges természetesen az egyéni ízlés, de érdemes azt is számításba venni, hogy a színek milyen hatással vannak ránk. Nézzünk, melyik színek gyakorolják ránk a legnagyobb hatást!

•    Zöld: Ez a szín a természetet jelképezi, használata harmóniát teremt otthonunkban. Egyszerre hat frissítően és nyugtatóan, így teremt egyensúlyt, például a nappaliban.
•    Sárga: Optimizmussal, vidámsággal, energiával társítjuk ezt a színt. Megragadja a figyelmet, ugyanakkor serkenti a kreativitást, jó döntés a dolgozószobába.
•    Vörös: Szenvedéllyel, erővel és hatalommal párosítjuk ezt a színt, ám érdemes csínján bánni vele. Remek választás lehet a hálószobába.
•    Kék: A zöldhöz hasonlóan nyugtató hatással bír, békességet teremt, ellazít, ebből következik, hogy javítja a koncentrációt, ezért bárhol megállja a helyét, ahol sokat ötletelünk.

Természetesen minden színnek megvan a maga hatása érzelmeinkre, ezért érdemes alaposan körüljárni a témát a bútor tervezésnél.

Önnek már megvannak az alapvető elképzelései a bútor tervezéshez? Ismerje meg cégünk, a Szantál Bútor Kft. tevékenységét, és bízza ránk egyedi berendezései megvalósítását! Látogasson el www.szantalbutor.hu weboldalunkra, ahol mindent megtudhat szolgáltatásainkról, és termékeinkből ihletet meríthet a bútor tervezéshez! Kérdéseivel lépjen velünk kapcsolatba a szantal-butor@freemail.hu e-mail címen vagy a +36-30-966-2920-as telefonszámon! Ha a személyre szabott megoldások híve, keressen minket bizalommal bútorok tervezése és készítése kapcsán!

Top