Az amerikai, más néven Chiavari szék manapság az esküvői fogadások elengedhetetlen kelléke, de a története egész máshonnan indul, és a kezdetekben semmi köze nem volt az ifjú párok nagy napjához.

Az 1800-as évek napóleoni Franciaországban hódított az empire stílus, ami leginkább a pompáról, a fenséges megjelenésről szólt, a bútorkészítésben és öltözködésben újra éledő antik hagyományok újragondolását hordozta magában. A Napóleon által létrehozott, úgynevezett birodalmi stílus az antik hagyományokból merített, jellemzője a dús aranyozás és a díszes veretek használata. Genova párizsi nagykövete, Rivarola márki párizsi útjáról, egy új és divatos székkel tért haza, majd átadta a helyi bútorkészítőnek, Giuseppe Gaetano Descalizi-nak. Ő azonban nem csak lemásolta az empire remeket, hanem kicsit át is alakította. Neki köszönhetően 1807-ben indult el világhódító útjára a Chiavari szék, ami arról a Genovában található kisvárosról kapta a nevét, ahol a Descalizi család is élt és dolgozott. Néhány éven belül a Chiavari szék széleskörű ismertségre tett szert. Az eredetileg cseresznyefából készült festetlen szék mára számos átalakuláson ment át, de a mester szaktudását semmi sem bizonyítja jobban, minthogy a szék eredeti arányain az utóbbi 200 évben nem változtattak.

Később a szék egészen a Fehér Házban tartott vacsorákig jutott, így vethetett rá szemet a Kennedy család esküvőszervezője is, aki a híres pár esküvői fogadását Chiavari székekkel rendezte be. Innen datálható, hogy előbb az USA-ban, majd később az egész világon az esküvőkhöz, illetve a fogadásokhoz kötötték a Chiavari székeket. Kortalanságára a legjobb bizonyíték, hogy Barack Obama elnöki beiktatásának fogadásán is ilyen székekre ülhettek le a résztvevők.

Ha Önnek is szeretne Chiavari székeket bérelni esküvőjére, vagy fogadására, keresse fel a Style Catering weboldalát a www.stylecatering.eu címen, és tájékozódjon az árakról, lehetőségekről. Kérdés esetén hívja a +36-70-432-8237-es telefonszámot, vagy írjon az office@stylecatering.eu e-mail címre!