2000 és 2010 között a felére csökkent Magyarország fecskeállománya és a helyzet sajnos azóta is csak romlik. Amíg régen szinte minden vidéki ház eresze alatt megtalálhatóak voltak a fészkek, addig mára már egyre kevesebbet látni belőlük. A madarak védettek, ráadásul nagyon hasznosak is, ezért mindenképpen megéri egy kicsit segíteni őket, ahogyan tudjuk. Fontos, hogy védjük meg a meglévő fészkelőhelyeket, de a  fészeképítést is segíthetjük, ha csinálunk nekik egy kis sarat. Tehetünk ki nekik ivóvizet is, ami a nagy melegben lesz hasznos, de a legnagyobb támogatást a fecskefészek vásárlással, illetve kihelyezéssel adhatjuk nekik.

Bizonyára mindenki hallott már a globális felmelegedésről, aminek az egyik következménye az is, hogy mindig újabb fajta rovarok jelennek meg, olyanok, amik eddig csak távoli területeken voltak jellemzőek. Ezek rengeteg kárt okoznak a mezőgazdaság részére is, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy számtalan betegséget terjeszthetnek, amik ellen a mi immunrendszerünk teljesen védtelen. A fecskék nagyon fontos szerepet játszanak a védekezésben, hiszen egy nap alatt hozzávetőleg 850 rovart pusztít el egyetlen madár. A fecskefészek vásárlásnak köszönhetően azt támogathatjuk, hogy ezektől a rovaroktól természetesen módon szabaduljunk meg, mindenféle természetkárosító vegyszer nélkül, amelyek végül az emberi élelmiszereket is beszennyezik. Sajnos nagyon sokan úgy gondolják, hogy a fecskék piszkosak, hangosak, van, aki fél is tőlük, ezért leverik a fáradságos munkával készített fészkeiket. Ezt egyrészt törvény tiltja, másrészt óriási kárt okoz, ugyanis ilyenkor gyakori, hogy nem „csak” a fiókák, hanem a tojó is elpusztul. A fecskefészek vásárlással hatékonyan támogathatjuk őket, és a madaraknak köszönhetően kint élvezhetjük majd a szúnyogmentes nyári estéket. A költés tavasszal indul, ezért a legjobb, ha ekkorra időzítjük a fecskefészek vásárlást.

Amennyiben Ön is a fecskefészek vásárlás mellett döntött, a legjobb helyen jár! Kattintson a www.bbgarden.eu oldalra, illetve keressen fel minket a +36-70-329-9390-es telefonszámon vagy a  bbgarden14@gmail.com e-mail címen és kérje ajánlatunkat fecskefészek vásárlásra!