A hidegburkolás töretlen népszerűségnek örvend ingatlanok építése és felújítása során, hiszen megfizethető, könnyen kivitelezhető, a végeredmény mégis stabil és hosszantartó. Ám utóbbi természetesen csak akkor teljesül, ha megfelelő szakemberre bízzuk a burkolási munkálatokat.

Amikor burkolásról beszélünk, meg kell különböztetnünk két típust: a meleg- és a hidegburkolást. Melegburkolat a szőnyegpadló, a PVC, a műgyanta és a parketta, hidegburkolat a járólap, csempe és a kövek. Ha a hidegburkolat mellett döntünk, ki kell választanunk, hogy milyen anyaggal szeretnénk fedni a felületeket. A legelegánsabb megoldás a márvány, hiszen egyedi mintázatával különleges látványos hatást nyújt. A műgránit is gyakori választás, ugyanis valamivel strapabíróbb, mint a márvány. A természetes hatás kedvelőinek pedig az égetett kerámia az ajánlott, mely ráadásul víz- és kopásálló. A legdekoratívabb, egyben legaprólékosabb megoldás az üvegmozaikból készült hidegburkolat.

A hidegburkolás előnye, hogy az ingatlan szinte minden pontján alkalmas. Először mindannyiunknak a fürdőszoba jut eszünkbe, hiszen ott szinte minden esetben a csempeburkolat a jellemző. Azonban nem csak a fürdőszobához használhatjuk a hidegburkolatot, hanem a konyhához, folyosókhoz, sőt, még a teraszhoz is.

A megfelelő burkolat kiválasztásánál érdemes figyelembe vennünk néhány szabályt. A legfontosabb, hogy ne csússzon, hiszen senki sem szeretné, ha otthona vagy bármely intézmény balesetveszélyes lenne. Emellett lényeges az egyszerű tisztántarthatóság is, ugyanis legyen szó akár fürdőszobáról, akár konyháról vagy teraszról, a rendszeres takarítás elengedhetetlen. Végezetül a legfontosabb, hogy válasszunk megfelelő szakembert, ugyanis a hidegburkolási munkálatok hozzáértést igényelnek.

Profikra bízná a hidegburkolást? Forduljon bizalommal a Burkolás Express munkatársaihoz! További információért látogasson el honlapunkra, a www.burkoloexpress.eu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-677-4492-es telefonszámon, illetve a precizburkolas@gmail.com e-mail címen!