Kerámia edényekkel már mindenki találkozott, ám régebben sokkal nagyobb becsben voltak tartva és gyakrabban is alkalmazták őket, mint manapság. Így előfordulhat, hogy a mai fiatalon összeköltözők nem egy kerámia edényre vágynak ajándékként, pedig igen praktikus lehet otthonukban. Érdemes hát megismertetni a mai fiatalokat is ezzel a nemes művészeti és gasztrológiai irányvonallal, amely még a XXI. században is képes stílusos maradni.

Maga a kerámia egy görög szóból származik. Egészen pontosan a „kiégetett” szó megfelelőjéből, amely görögül: „kerameia”. Még a szó megjelenésének idején csupán agyagból és kaolinból keménnyé égetett tárgyakat neveztek így, manapság már több nemesfémes, szervtelen, szilárd anyagot is így hívunk, amelyeket magas hőmérsékleten állítanak elő. Noha a kerámiák az építészetben is gyakorta alkalmazott anyagok, a hétköznapi életünk során mi általában kőagyag, porcelán vagy cserép fazekas termékekként találkozhatunk velük.

A kerámia edények gyönyörű díszek és praktikus tárgyak is egyben

Ma már számtalan terméket állítanak elő a magas hő elősegítette, kiégetéses módszerrel, a legnépszerűbbek a lakásunkban valószínűleg a kerámia edények. Még ma is számos kézműves terméket vásárolhatunk a piacokon, de tömeggyártott kerámia edényekkel is találkozhatunk a nagyobb üzletláncok polcain is. A kerámia edények korongozása külön művészet, így a kézi munkával készített változatok igazi mestermunkák és szemet gyönyörködtető használati tárgyak is egyben.

Az egyszerűbb kerámia edények és tányérok mellett léteznek már gyönyörű cserépbográcsok, máztalan edények, cserépfazekak, csirkesütők és kürtöskalács-sütők is, amelyek ezzel a technológiával készültek. A kerámiák jellegzetessége, hogy gyönyörűen megformáltak és többnyire kézzel festettek, így minden egyes példányuk egy igazi műalkotás. Látogasson el www.bbgarden.eu weboldalunkra, ahol többféle kerámia edényt találhat, amelyekkel szebbé teheti otthonát, és amelyek segítenek a legfinomabb ételeket elkészíteni és tálalni! Termékeinket érintő kérdéseivel keressen minket bátran a +36/20-950-4358-as telefonszámon vagy a bbgarden14@gmail.com e-mail címen!