A nyári időszakban rendszeres használatnak van kitéve a klímaberendezésünk. Nem véletlenül ilyen népszerű a légkondi: rendkívül hasznos találmány, ami segít átvészelni a legnagyobb kánikulát is. Azonban ahhoz, hogy a klíma előnyeit hosszútávon is élvezni tudjunk, rendszeres karbantartásra van szükség.

A karbantartási feladatok közé tartozik a klíma légtechnikai szerelése. Ez azért kiemelten fontos része a karbantartásnak, mert egészségünk megőrzésében fontos szerepe van. Sokakkal előfordul, hogy a nyári melegben náthásak lesznek, rosszabb esetben tüdőgyulladást kapnak, látszólag minden ok nélkül. Ilyenkor a betegnek érdemes végiggondolnia, hogy töltött-e hosszabb időt légkondival felszerelt helyiségben, és ha igen, a berendezés vajon mikor volt utoljára karbantartva. Ugyanis ha nem történik meg a klíma rendszeres légtechnikai szerelése, bizony könnyen megbetegedhetünk tőle.

Miért tud minket megbetegíteni egy rosszul karbantartott klíma? Azért, mert zárt rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy a légkondi ugyanazt a levegőt forgatja a szobában újra és újra. Nyitott ablak mellett nem is lehet légkondit használni, mert azzal akkora pazarlást követünk el, mintha nyitott ablaknál fűtenénk. A zárt tér miatt olyan fontos a klíma légtechnikai szerelése, ugyanis a levegő tisztaságáról a berendezés szűrő- és légtisztító rendszere gondoskodik. Ha ezek a rendszerek nem működnek, szennyezett levegő kerül a térbe, mivel semmi nem akadályozza meg a baktériumokat és a gombákat abban, hogy a páralecsapódással megtelepedjenek a klímaberendezésben. A belégzés során pedig ezek a baktériumok a szervezetünkbe kerülve károsítják az egészségünket, éppen ezért fontos a rendszeres légtechnikai szerelés.

Bízza tapasztalt szakemberekre a klíma légtechnikai szerelését, keresse bátran cégünket, a Horváth Klíma Műszaki Szolgáltató Kft.-t! További információért látogasson el honlapunkra, a www.horvathklima.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-794-7302-es és a 06-20/9-240-112-es telefonszámok valamelyikén, illetve a horvath.tamas@horvathklima.hu e-mail címen!