Manapság már nemcsak nyugati országokban döntenek az emberek előszeretettel a könnyűszerkezetes házak mellett, hanem Magyarországon is, hiszen egyre többen ismerik fel ezen épületek előnyeit. Az előnyök főként az építési folyamatban nyilvánulnak meg, hiszen a könnyűszerkezetes házak rendkívül gyorsan felépíthetőek, ennek köszönhetően akár két hónap alatt lakhatóvá válhatnak.

Amennyiben már rendelkezik építési telekkel, megkezdődhetnek a tényleges munkálatok a könnyűszerkezetes ház megépítésével kapcsolatban. Viszont ebben az esetben se feledkezzen meg a szükséges engedélyekről, tervekről, ugyanis nélkülük tilos belevágni az épület megvalósítási folyamataiba! A könnyűszerkezetes ház építésének első lépése az alapozás, ami többféleképpen is kivitelezhető. Az alapozás folyamán kerülnek beépítésre a szükséges víz- és szennyvízvezetékek. Az alapozási munkálatok akkor fejeződnek be, amikor a vízzáró réteg elhelyezésre került. A következő lépés a szerkezetépítés, amikor a helyszínre szállított faanyagok a tervrajznak megfelelően a helyükre kerülnek, és a szakemberek rögzítik azokat. Ebben a fázisban a könnyűszerkezetes házak végső kialakításával kapcsolatban még belefér bármilyen módosítás.

Amikor már áll a szerkezet, következik a tető megépítése, majd a falszerkezet külső oldalára felhelyezésre kerülnek a stabilitást biztosító OSB lemezek, ezután pedig kivágásra kerülnek a nyílászárók helyei. Ezzel párhuzamosan a falakba kerülnek a villanyvezetékek, kivitelezésre kerül a hőszigetelés, a gipszkartonozás, majd a burkolatok és a festés következik, végül pedig már csak az utolsó simítások maradnak, és kész is a modern otthon!

Ha Ön is szeretne könnyűszerkezetes házat építtetni, a TAKSONY H-BEK Építőipari és Ingatlanforgalmi Kft. az Ön rendelkezésére áll! További információkért keresse fel honlapunkat a www.konnyu-szerkezet.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a +36-30-444-1590-es számon vagy írjon nekünk az info@konnyu-szerkezet.hu e-mail címre!