A gyertyák az elektromosság előtti korban jóval többet jelentettek dekorációnál. Akkoriban minden háztartás fontos részei voltak, hiszen az egyetlen fényforrásnak számítottak az éjszakai sötétségben. Azóta rengeteg idő telt el, és a gyertyák már más típusú jelentőséget kaptak. Sokak számára vallási hagyományok miatt fontosak a gyertyák, másoknál a meditációt segítik az illatosított változatok, és vannak, akik csak díszítés miatt vásárolnak gyertyát.

Akármilyen szempontokat követünk, egy biztos: a mécsesekhez és a gyertyákhoz mécses- és gyertyatartókra van szükség. Több oka van annak, hogy miért fontosak ezek a kellékek. Először is a praktikusság miatt: a gyertya égésekor az olvadt viaszt muszáj felfognia valaminek, ha nem szeretnénk másnap viaszt kapargatni a bútorok különböző felületeiről. De nem csak a viasz felfogása miatt érdemes mécses- és gyertyatartót vásárolnunk, hanem a dekoratív hatás miatt is. Ezek az eszközök egyedi hatást kölcsönöznek a gyertyáknak és a mécseseknek, így már nem csak a pislákoló lángnak lehet különleges a hangulata, hanem magának a tartónak is.

Azért is érdemes inkább mécses- és gyertyatartót vásárolni, mint díszgyertyát, mert míg utóbbi előbb-utóbb elég, és ezzel örökre elveszett, a mécses- és gyertyatartót újra és újra fel tudjuk használni. Ráadásul manapság már rengeteg színű, méretű és formájú mécses- és gyertyatartó közül válogathatunk, a visszafogottól egészen az extravagánsig. Nem csak a szobák díszítéseként ideálisak a mécses- és a gyertyatartók, a kertünk részét is képezhetik. Esténként utánozhatatlan hangulatot áraszt a gyertyafény a kertben, de ehhez nem árt megfelelnünk az alapvető biztonsági követelmények, vagyis a tartók használatának. A kerti mécses- és gyertyatartó lehet egyszerre praktikus és dekoratív is.

Mécses- és gyertyatartók keres kertjébe? Nálunk megtalálja! További információért látogasson el honlapunkra, a www.bbgarden.eu webcímre, és tekintse meg választékunkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20/950-43-58-as telefonszámon, illetve a bbgarden14@gmail.com e-mail címen!