Télen különösen nagy procedúrát jelentenek a házfelújítási, javítási munkálatok, pláne, ha a fűtést érintik. Padlófűtés esetében már a beépítéskor érdemes odafigyelnünk a csövek megválasztására: válasszunk tartós és ellenálló anyagból készült csöveket, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fémfelületű csövek egy bizonyos idő elteltével korrodálódhatnak, ezért rendszeres karbantartással tudjuk megakadályozni a repedést.

Ettől függetlenül egy esetleges padlófűtés csőtörés bármikor megtörténhet, de szerencsére egyszerűbben megoldható a probléma, mint azt elsőre gondolnánk. A padlófűtés csőtörését nehéz felismerni a csövek láthatatlansága miatt, de a legegyértelműbb törésre utaló jel, ha a kazán elveszti a nyomást, és gyakran újra kell tölteni a vizet a fűtési rendszerbe.

A padlófűtés esetében nehézség, hogy a csövek nem látható helyen, a falakban és a padlóban futnak. Pont emiatt a padlófűtés csőrepedése esetében a legnehezebb a szivárgás helyszínének meghatározása, de ettől még nem lehetetlen. Mielőtt felbontott padlót és szobát elárasztó törmeléket vizionálna, nem kell kétségbeesnie, hiszen manapság már olyan műszerekkel dolgoznak a szerelők, amelyek bontás nélkül is képesek meghatározni a repedés helyét. Létezik hőkamerás, elektrosztatikus és jelzőgázos vizsgálat is, melyek segítségével a hibalehetőségek minimalizálásával lehet lokalizálni a csőrepedéseket. A műszeres felméréssel időt és pénzt spórolhat, hiszen a lehető legkisebb területre lehet leszorítani a beavatkozást, ráadásul már maga a hiba megtalálása is gyorsan zajlik. Akár egy délután is elég lehet arra, hogy megjavíttassa a padlófűtés csőtörést, és a beavatkozás nyomait is eltüntesse.

Padlófűtés csőtörésre gyanakszik? Ne habozzon, hívjon minket bizalommal szakszerű megoldásért! További információért látogasson el honlapunkra, a www.csőtörés.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot honlapunkon keresztül vagy a 06-30-914-3588-as telefonszámon!