Árnyékolástechnika területén talán a legnépszerűbb és legnagyobb fokú sötétséget nyújtó megoldás a redőny használata. A redőny manapság igen elterjedt, szinte minden ház alapvető tartozéka az ablakoknál. A magasfokú sötétség mellett további előnyökkel is rendelkezik, amiért sokan választják. A manapság használt jó minőségű redőnyök azon felül, hogy meggátolják a napfény bejutását a szobákba, remekül hangszigetelnek és hozzájárulnak otthonunk hőszigeteléséhez is. Többféle anyagból készülhetnek, akár fa, fém vagy műanyag felhasználásával. Az eltérő anyagú redőnyök, tulajdonságaikban is különböznek egymástól, de mozgatásuk mechanikája ugyanazon az alapon működik.

A mai világban egyre inkább elterjednek a motoros redőnyök, melyek nagy előnye, hogy magasfokú kényelmet biztosítanak a tulajdonosoknak, hiszen akár egy gombnyomásra leereszthetők vagy felhúzhatók. Ennek ellenére a legtöbb háznál még ma is manuális úton mozgatható redőnyöket használnak. Ezen a téren eltérő megoldásokkal találkozhatunk. Egyes helyeken hajtókarral, kurblival történik a redőnyök emelése, míg máshol egyfajta hevederrel, azaz gurtnival történik az adott redőny mozgatása. Gurtnik terén is többfajta áll rendelkezésünkre. A megfelelő redőny gurtni kiválasztásánál figyelembe kell venni az adott redőny fajtáját. A műanyagból készült redőnyök könnyebbek így egy vékonyabb, kisebb teherbírású redőny gurtni is elegendő, de egy fából vagy alumíniumból készült redőnyöknél szükséges, hogy a kiválasztott heveder erősebb anyagból készüljön. Sokszor megesik, hogy az adott redőny gurtni elhasználódik egy bizonyos idő után és ilyenkor elszakad. Csere alkalmával, ha szeretnénk elkerülni az esetleges problémákat, a rossz befűzést, akkor érdemes szakember segítségét kérni, de ez akár saját kezűleg is megoldható!

Bár úgy tűnhet, hogy a redőny gurtnira kell a legkevésbé figyelni, fontos, hogy ezek vásárlásánál is jó darabokat válasszon! Forduljon hozzánk, ha jó minőségű redőny gurtnit szeretne vásárolni! Keresse fel honlapunk a www.rolodiszkont.hu címen további árnyékolástechnikai megoldásokért és szerelési útmutatókért! Esetleges kérdésekkel vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-543-1313 telefonszámon vagy az info@rolodiszkont.hu e-mail címen!