A szellőzőrendszerek elengedhetetlen részei a társas- és irodaházaknak, illetve az egyéb létesítményeknek. Ezek a rendszerek biztosítják a megfelelő légcserét, ezáltal tisztítva a lakások levegőjét, továbbá gondoskodnak a felesleges pára kivezetéséről is. Ahhoz, hogy képesek legyenek folyamatosan betölteni a rendeltetésszerű szerepüket, rendszeresen gondoskodni kell a szellőzők tisztításáról.

A szellőzőrendszerekben található kürtők falain a hosszú évek során elszaporodhatnak a különböző mikroorganizmusok, vírusok, baktériumok, gombák. A levegővel együtt a lakásokba jutva ezek a kórokozók légzőszervi, asztmatikus panaszokat, vagy akár komolyabb egészségügyi szövődményeket is előidézhetnek. Ebből kifolyólag a rendszeres szellőzőtisztításra elsősorban azért van szükség, hogy mindezen szennyeződések ne okozzanak egészségügyi problémákat. A szellőzőrendszer működését biztosító motor teljesítményének szempontjából sem előnyös, ha folyamatosan el van halasztva a szellőzőtisztítás, ugyanis a rárakódott szennyeződéstől nem fog tudni megfelelően működni, ami pedig magasabb energiaköltséget eredményez. Manapság gyakran lehet hallani olyan tűzesetekről is, amik az egész társasházakra történő szétterjedését a tisztítatlan szellőzőrendszerek okozták. A szellőzőkürtők falán megtapadt zsíros szennyeződések, a por, a kürtők kivezető nyílásain besodródott, beesett hulladékok elősegítik a tűz terjedését, vagyis szellőzőtisztítás nélkül életveszélyes állapotok is kialakulhatnak.

Sose feledkezzen meg a szellőzőtisztításról, hiszen ez a környezetbéen élők érdekeit szolgálja! Ha Ön is élhető körülményeket szeretne teremteni, forduljon bizalommal a Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft.-hez! Szakembereink színvonalas szolgáltatás keretein belül biztosítják a szellőzőtisztítást. A munkafolyamatról további információkat honlapunkon találhat, amelyet a www.filantrop.org címen érhet el. Kérdés esetén hívjon bennünket telefonon, a 06-76-322-321-es számon, vagy írjon e-mailt a filantrop@filantrop.org címre!