Az ülőgarnitúra választás szempontjai: színek és hangulatok

ulogarnitura-focusbutor.jpg

A nappali központi eleme az ülőgarnitúra, amit gyakran és sokféle tevékenységhez használunk, ezért mindenképpen érdemes a kiválasztását is több szemszögből megvizsgálni. A legfontosabb tulajdonság a méret, illetve a rendelkezésre álló tér viszonya, hiszen ez határozza meg, hogy kényelmesen lehessen használni a bútort. Az ülőgarnitúra formája, valamint kárpitozása szintén lényeges tényezők, amik befolyásolják a komfortérzetet, ezért ezeket a szempontokat is célszerű alaposan megvizsgálni. Bármilyen bútorra is esik a választás, biztos, hogy méreténél fogva meghatározó eleme lesz a nappalinak, így a színválasztásra is tanácsos nagy hangsúlyt fektetni. Az alábbiakban végigvesszük, hogy érdemes kiválasztani az ülőgarnitúra árnyalatát.

Az első kérdés, amit meg kell fontolni a színvilággal kapcsolatban, hogy hangsúlyosabb vagy semlegesebb szerepet szánunk a bútornak. Ezt befolyásolja egyéni igényeink mellett az is, hogy köré választjuk a többi elemet vagy már kialakított enteriőrbe kerül az ülőgarnitúra. A következő dolog, amiről döntés kell hoznunk, hogy világos vagy sötét legyen a bútor. A világos árnyalatok optikailag nagyítják a teret, ugyanakkor hamar meglátszanak rajta a szennyeződések. Segíthet eldönteni a kérdést a padló színe, érdemes ehhez is viszonyítani, amikor kiválasztjuk az ideális ülőgarnitúrát. A vibráló árnyalatok önmagukban figyelemfelkeltőek, míg egy visszafogottabb szín mellé könnyű dekorációt választani, így a bútor is könnyen lépést tarthat az évek múlásával változó ízlésünkkel.

Összességében a forma, az anyagok és a színek összhangja a fontos, ezért természetesen érdemes az új bútor minden tulajdonságát részletesen végiggondolni, vagy akár szakértő segítségét kérni a tökéletes végeredmény érdekében.

A Focus Lakberendezési Stúdió munkatársai szívesen segítenek, amennyiben már határozott elképzelése van az ülőgarnitúráról, de akkor is, ha még bizonytalan a részleteket illetően. Látogasson el www.focusbutor.hu weboldalunkra, és ismerje meg ajánlatainkat! Bátran keressen minket az info@focusbutor.hu e-mail címen vagy a +36-30-901-5354-es telefonszámon, mindenben szívesen segítünk, hogy megtalálja álmai bútorát!

Top