Vannak különösen kényes helyek, ahol fokozottan figyelni kell a rovarírtásra, ilyenek például a nagyüzemi konyhák, kávézók, éttermek, tulajdonképpen minden olyan hely, ahol élelmiszerekkel dolgoznak.

Milyen egy jó elektromos rovarcsapda? Hatékonynak kell lennie, megfelelő módon kell vonzania és elpusztítania a repülő rovarokat. Ez a hatékonyság egyaránt függ a benne található fénycsövek fényerejétől, de ugyan ilyen fontos a kibocsátott UV hullámhossza is, és persze nem utolsó sorban az elektromos rovarcsapda felszerelési helye. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a készülék milyen rács-feszültséggel és milyen elektronikai megoldással működik. Mindezt egybevéve kell eldönteni, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat, ebben lesz segítségére az Euró-Higiénia Kereskedelmi Kft. által kínált széles választék, amit a www.eurohigienia.hu című weboldalunkon tekinthet meg.

Az elektromos rovarcsapda beüzemelésénél szem előtt kell tartani azt a magasságot, ahol és ami alatt a legnagyobb a rovarsűrűség, ez nagyjából 2-2,5 méter. Kevésbé megvilágított területekre érdemes felszerelni, lehetőleg úgy, hogy minden fénycső UV fénye ki legyen használva.

A rovarok fényhez való vonzódásáról számos tudományos cikk született már, amikben megállapították, hogy különösen 2 fénytípusra reagálnak érzékenyen. Az egyik a zöld fény, ami hullámhosszúság szempontjából 490-550 nm között mozog, a másik pedig a jól ismert ultraibolya, ami pedig 350-370 nm között.

Tekintettel arra, hogy az elektromos rovarcsapdák nagyfeszültséggel üzemelnek, fokozott védelemmel kell ellátni őket. A külső borítás rácsozatának elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy ne lehessen belenyúlni, mégis egyidejűleg elég ritkának is, hogy a rovarok belerepülhessenek.

Ha eldöntötte, hogy Ön is megszabadul a bosszantó rovaroktól, és ehhez elektromos rovarcsapdát választ, hívjon minket a +36 23 611 384-es telefonszámon! Inkább levelet írna nekünk? Ezt kétféleképpen is megteheti, ha a www.eurohigienia.hu című weboldalon kiválasztja a „Kapcsolat” menüpontot, vagy e-mailt küld nekünk az info@euro-higienia.hu címre!