Egy kert rengeteg mindenre ad lehetőséget. Ültethetünk virágokat, fákat, termeszthetünk zöldségeket, gyümölcsöket, de az is nagyszerű választás, ha egyszerűen egy kellemes pihenő területet alakítunk ki benne. A kert nagyon sok örömet okozhat, ezért érdemes kihasználni, ha van rá mód. Bármilyen felhasználás mellett döntünk, érdemes egy díszfaiskolát is felkeresni, mert egy jól megválasztott facsemetével egyszerre tehetjük árnyékosabbá és díszesebbé is a házunk táját.

díszfaiskolákban általában széles kínálat várja az érdeklődőket, hogy mindenkit megtalálhassa a számára ideális fafajt. Hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során? Mindenekelőtt a kert, pontosabban a hely adottságait, ahova ültetni szeretnénk. Nem mindegy, hogy milyen a talaj, illetve, hogy milyenek a fényviszonyok. Előbbin könnyen lehet javítani tápanyag-utánpótlással, trágyázással, de az utóbbihoz mindenképp alkalmazkodnunk kell. A díszfaiskolában tudnak segíteni, hogy mely fajok fényigényesek, illetve melyek azok, amik jól tűrik az árnyékot. A körülmények felmérésénél a szélhelyzetről se feledkezzünk meg! Ha találtunk egy szimpatikus fajt a díszfaiskolában, akkor érdemes arra is rákérdezni, hogy az adott fa mennyi ápolást igényel. Vannak olyanok, amikkel több munka van, ezért célszerű végig gondolni, hogy mennyi időt tudunk, illetve szeretnénk rászánni a faápolásra.

És végül, de nem utolsó sorban, azt is célszerű megérdeklődni a díszfaiskolában, hogy a kinézett fajt földlabdával, konténerben vagy szabad gyökérzettel adják-e, hiszen az ültetést eszerint kell majd végezni. Az ültetés általában ősszel és tavasszal is lehetséges, az első fagyok előtt, illetve a fagyveszély elmúltával.

Amennyiben megbízható díszfaiskolát keres egészséges, életerős facsemete beszerzéséhez, látogasson el a www.baloghfaiskola.hu weboldalra, ahol megtekintheti kínálatunkat! Ha kérdése merült fel, keressen minket bizalommal +36-30/300-4953-as telefonszámon vagy az ujkigyosiaruda@gmail.com e-mail címen, szívesen segítünk mindenben!