Sokan tekintünk a főzésre a házi munkák könnyed, felszabadító mozzanataként, imádunk receptgyűjteményeket böngészni, méregetni, kóstolgatni, érezni a készülő ételek illatát. Ám nem mindig alakul úgy, hogy van lehetőségünk hosszú órákat tölteni a konyhai tevékenységekkel és elmerülni a gasztronómia világában. Az étel rendelés belefér egyszer-egyszer, de általában ennél sokkal költséghatékonyabb megoldásra van szükségünk.

Szerencsére ma már rengeteg egyszerű étel ötletre bukkanhatunk, amik igen hasznosak lehetnek számos helyzetben. Mikor lehet szükségünk ilyen receptekre?

  • Kezdő háziasszonyként, ha még bizonytalanul mozgunk a konyhában, de szeretnénk minél többféle étel elkészítési módjával megismerkedni.
  • Egy fárasztó nap után, amikor nincs energiánk hosszasan időzni a főzéssel, és csupán rövidke időnk marad a vacsora elkészítésére.
  • Ha szeretünk mindig új alapanyagokat beépíteni étrendünkbe, azonban még nem használjuk olyan rutinosan az adott összetevőt.
  • Amennyiben az a célunk, hogy minél többféle ételt készítsünk, például nagyobb összejövetelek alkalmával.
  • Váratlan vendégek érkezése esetén, amikor csak néhány alapvető összetevőnk van otthon, és gyorsan szeretnénk finomságot készíteni.

Természetesen szubjektív, hogy ki mit sorol az egyszerű ételek közé, de érdemes megfogadni néhány tippet. Ha saláta receptek között nézelődünk, nem lőhetünk mellé, hiszen sok saláta elkészítéséhez főzésre sincs szükség. A csirkemell receptek szintén jó választást jelenthetnek, mert ezek az ételek többnyire gyorsan elkészülnek, mégis könnyedén variálhatóak. Amennyiben csak egy desszertet készítenénk, a sütemény receptek között is találhatunk ideális megoldást, a különféle muffinokkal például garantált a siker.

Azonnal neki is látna egy gyors finomságnak? Nézzen körül online receptkönyvünkben, és böngésszen bátran az egyszerű ételek között! Látogasson el honlapunkra, a www.mesterszakacs.eu webcímre, és válogasson több, mint 6000 receptünk közül! Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal a mesterszakacs@mesterszakacs.eu e-mail címünkön!

Ne feledje, néhány egyszerű étel receptjére bármikor szükség lehet!