Elindult a fűtésszezon, és a hideg téli hónapok alatt sokakat érint kellemetlenül a fűtésszámla összege. Az energiatakarékos otthon kialakításának elsődleges lépése az ideális fűtési megoldás megtalálása. Otthonunk fűtését és hűtését energiatakarékos módon, megújuló energia felhasználásával is megoldhatjuk.

A hőszivattyús rendszer remek megoldást biztosít otthonunk fűtésére és hűtésére egyaránt. Kifejezetten környezetkímélő megoldásnak számít, mégis kielégíti a hőmérséklettel kapcsolatos igényeket. A hőszivattyús rendszer működését a hűtőközeg biztosítja, melynek forráspontja alacsony hőmérsékleten van. A szivattyúzás során a levegőt vagy a talajvizet egy hőcserélőbe vezetjük, a hűtőközeg pedig ebből kivonja a szükséges hőt és gőz halmazállapotúvá alakítja.

A hőszivattyús rendszer előnye, hogy működtetése kényelmes és csendes, az üzemeltetése teljesen veszélytelen, hiszen nem igényel olajat vagy tüzelőanyagot (így égésterméke sincs). A karbantartási költségei alacsonyak, és kiépítéséhez állami támogatás is igényelhető. A fűtéshez szükséges energia nagyjából 75%-át a környezetből veszi (a levegőből és a földből), így kifejezetten környezetbarát. Mivel a hűtést és a fűtést is tudja biztosítani, télen-nyáron hasznos. Az egyszeri beruházás többszörösen kifizetődő, hiszen a hőszivattyús rendszer a beüzemeltetés után rövid úton visszahozza a kiadás költségeit. Növeli otthonunk értékét, csökkenti az ökológiai lábnyomunkat, és kíméli a pénztárcánkat.

Szeretne spórolni a fűtésszámlán, és fontosnak tartja a környezetvédelmet? Forduljon bizalommal cégünkhöz, az EnergOptimo Kft.-hez, és válassza a hőszivattyús rendszert! További információért látogasson el honlapunkra, a www.energoptimo.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-925-5741-es és a +36-20-984-7328-as telefonszámon, illetve a service@energoptimo.hu e-mail címen, szakértő munkatársaink szívesen segítenek!