A télnek még koránt sincs vége, és sok tűzifa fog még elégni, mielőtt véget ér a fűtésszezon. A kandallós fűtés esetében két dolgot kell észben tartanunk ahhoz, hogy otthonunk kellemes hőmérséklete állandó legyen: mindig gondolkozzunk előre a tűzifa vásárlásakor, és mindig vegyük figyelembe az adott tűzifa fűtőértékét!

A tűzifák közül a keményfákat tekinthetjük a legminőségibbeknek, de persze ez a minőség csak akkor érzékelhető, ha az adott tűzifa csupán 10%-os nedvességtartalommal rendelkezik. Ezért is kiemelt fontosságú időben megvásárolni a tűzifát, mert fedett és szellős helyen való tárolás hatására tudja csak elérni az ideális nedvességtartalmat. A frissen vágott fa nedvességtartalma 40-50% körüli, és általában egy évnyi megfelelő tárolás kell ahhoz, hogy a hatékony fűtéshez szükséges mértékre csökkenjen. Ezért is érdemes még most megvásárolni a következő télre szükséges tűzifát, hogy őszre már elérjék a 10%-os nedvességtartalmat.

Az alacsony nedvességtartalom azért fontos, mert minél szárazabb a tűzifa, annál magasabb a fűtőértéke. Emellett a fa fajtája is befolyásolhatja a tűzifa fűtőértékét; a cser, az akác, a gyertyán, a bükk és a tölgy mind-mind magas fűtőértékű tűzifák, viszont mindegyikükre igaz, hogy időben el kell kezdeni őket fedett helyen tárolni az ideális nedvességtartalom eléréséhez. Végszükség esetén, ha nem készítettük be időben a tűzifát, érdemes az akác mellett dönteni, mert az nyersen is jól ég. A kandallóval való fűtés rendkívül népszerű, hiszen nem csak pénztárca-, de környezetbarát megoldás is.

Ha nem csak tűzifára, de minőségi kandallóra is szüksége van, forduljon a Kályhacsempe Manufaktúra Kft.-hez bizalommal! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.kalyhacsempemanufaktura.hu webcímre, és tekintse meg termékeinket is! Kérdés, vagy észrevétel esetén vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívjon minket a +36-92-510-235-ös telefonszámon, illetve írjon az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címre!