A télikert igazán különleges része a családi házaknak, átmenetet képez a kert és a lakótér között, rendkívül látványosan és praktikusan berendezhető helyiség. A télikertnek számos előnye van, kialakításával olyan harmonikus térre tehet szert tulajdonosa, amiben öröm pihenni, és különböző eseményeket megtartani!

Amikor az ingatlan tulajdonosa szeretne télikertet kialakítani otthonában, először is tisztáznia kell, hogy szeretné-e fűthetővé tenni a helyiséget, ugyanis, ha nem, akkor csak tavasztól késő őszig vehető igénybe a télikert. Ha a fűtés mellett dönt a tulaj, kiemelt figyelmet kell fordítania a helyiség kialakítására, mert a télikert kiterjedt üvegfelülete jelentős mértékben pazarolja az energiát, de a jó hír ezzel kapcsolatban, hogy minőségi alapanyagokkal, profi csomópontmegoldások alkalmazásával kivédhető a helyiség egyetlen hátránya!

A télikert kialakításának egyik kulcsa, a megfelelő üvegezésű nyílászáró alkalmazása! Érdemes legalább háromszoros üvegezésű ablakelemeket vásárolni, ugyanis csakis így képes a helyiség téli hónapokban megtartani az ideális hőmérsékletet. Ne spóroljunk, válasszunk inkább prémium kategóriájú termékeket az építéshez, garantáltan megtérül a befektetett anyagi keret!

A télikert felépítésekor az alapanyagokon kívül a helyiség tájolására kiemelt figyelmet fordítson! A télikert lehetőleg déli oldalra nézzen, de ha ettől harminc fokban eltér, az még ideális tájolásnak számít. Fontos, hogy a nyári túlmelegedés ellen árnyékolókkal védekezzen, ennek köszönhetően kivédheti a déli tájolás hátrányát, ami a tűző napsütéssel van összefüggésben. A télikert hőmérsékletét állandó szellőztetéssel is szinten lehet tartani, ezért ne csak fix nyílászárókkal számoljon, hanem nyitható típusokkal is!

A télikert megvalósításához kérje a Caribi Télikert Építőipari Kft. közreműködését! További információkat honlapunkon találhat a www.telikertepites.net címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-609-7790-es számon, vagy írjon e-mailt az info@telikertepites.net címre!