A házikedvencek tartásának számtalan előnye van. Jelenlétükkel bármikor képesek feldobni a hangulatot, és igazi családtagnak számítanak. Azonban az előnyök mellett vannak bizonyos kellemetlenségek, melyeket el kell viselnünk, ha állatot tartunk otthon. Ezek közül az egyik a szőnyegünket érinti, amely idővel teljesen magába tudja szívni az állatszagot. Szerencsére ez ellen védekezhetünk különböző házi praktikák alkalmazásával.

A legdrasztikusabb dolog, ami a szőnyegünkkel történhet, hogy a kutya vagy a cica rápisil. Ilyenkor fontos az azonnal cselekvés, hogy minél hatékonyabban el tudjuk tüntetni a nyomokat. Először fogjunk egy régi, másra nem használt törölközőt, és itassuk fel vele a nedvességet. Utána papírtörlőkkel dörzsöljük át a foltot, majd jöhet az ecetes kezelés. Keverjünk fele-fele arányban ecetet és vizet, majd alaposan takarítsuk meg vele a szőnyeg szennyezett részét. A takarítás után szórjunk szódabikarbónát a foltra, hogy felszívja a szagokat.

A szódabikarbóna egyébként nem csak baleset esetén használható. A szőnyeg idővel akkor is magába szívja az állatszagot, ha nem történik konkrét odapiszkítás. Érdemes havi rendszerességgel vékony szódabikarbóna réteggel beszórni az egész szőnyeget, és éjszakára úgy hagyni. Nappal pedig elég felporszívóznunk a szódabikarbónát, mely addigra már teljesen magába szívta az állatszagot. A szőnyeg takarítása mellett érdemes egy kis légfrissítést is alkalmaznunk, a szellőztetésen túl készíthetünk házi légfrissítőt is. Egy befőttesüvegbe tegyünk szódabikarbónát, amelyre nagy adag illóolajat csöpögtetünk, majd összekeverjük őket. A befőttesüveg szájára pedig tegyünk anyagdarabot. Egyszerű és dekoratív megoldás a kellemetlen szagok eltávolítására!

Ha pedig hiába minden házi praktika, mert menthetetlen a szőnyeg, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el webáruházunkba, a www.drpadlo.hu webcímre, és tekintse meg szőnyegeink széles választékát, rendeljen új lakberendezési eszközt! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-370-7067-es telefonszámon, illetve a webaruhaz@drpadlo.hu e-mail címen!