Kedvenceinknek ugyanúgy szüksége van az ápoltság érzésére, akárcsak az embereknek, láthatóan komfortosabban, felfrissültebben érzik magukat egy-egy fürdetés, vagy szőrnyírás után. Sajnos nem minden esetben vagyunk azzal tisztában, hogyan kell megfelelően gondozni kutyánkat, ebben az esetben ajánlott kutyakozmetikába vinni kedvencünket, ahol hozzáértő kezek foglalkoznak vele.

Nagyon sok kutya nem bír magával, ha elérkezik a fürdetés ideje, így jó pár órát elpazarolhatunk arra, hogy becserkésszük kedvencünket egy tisztálkodás erejéig. Egy kutyakozmetikus tisztába van azokkal a praktikákkal, amivel a kutya rávehető egy kiadós fürdésre, így ez a teher lekerül a vállunkról!

A másik bonyolult feladat kedvencünk szőrének kifésülése, ez a művelet legfőképp akkor körülményes, ha már régóta nem sikerült körültekintő ápolást biztosítani kutyánk számára e téren. Ebben az esetben előfordulhat, hogy nagyon sok gubancot kell kifésülnünk, amivel fájdalmat okozunk háziállatunknak, értelemszerűen ez ellen védekezni fog, vagy elmenekül. Egy kutyakozmetikában ez a feladat sem okoz problémát, mert, ha nagyobb csomókkal is kell megküzdenie egy szakértőnek, tudja, hogy milyen technikával, eszközökkel tudja eltávolítani ezeket a gubancokat, ennek köszönhetően megkímélhetjük kedvencünket a fájdalomtól.

A kutyák bűzmirigyének ürítéséről is rendszeresen gondoskodni kell. Ehhez a művelethez kutyakozmetikus nélkül hozzá se lássunk, ugyanis komoly egészségügyi problémát is okozhatunk kutyánknak azzal, ha tapasztalat nélkül látunk neki a bűzmirigy kezelésének! A kutyák karmának vágása szintén odafigyelést kíván, ugyanis a karmokban idegek találhatók, ezeket vágás közben figyelembe kell venni, ellenkező esetben rendkívüli fájdalmat okozhatunk kedvencünknek! Világosabb karmú kutyák esetében könnyen megállapítható az idegvégződés helye, de a fekete- vagy sötét karmokkal rendelkező ebek karmának vágása ennél összetettebb feladat!

Ha nincs ideje, vagy nem rendelkezik kellő tapasztalattal kedvencének ápolásával kapcsolatban, keresse fel a Sugarzoo Kisállat Kozmetikát! További szolgáltatásainkról honlapunkon tájékozódhat a www.kutyakozmetikasugar.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-580-1744-es számon vagy írjon e-mailt a vacak79@gmail.com címre!