Egyre több ember dönt úgy, hogy klímával teszi kényelmesebbé az otthonát. A korszerű készülékek már nem csak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmasak, így már egész évben hasznukat vehetjük. Azonban fontos, hogy ha azt szeretné, hogy a berendezés sokáig megbízhatóan működjön, akkor ne hanyagolja el a karbantartást sem!

Természetesen, ha szakembert hív a készülék tisztításához, illetve ellenőrzéséhez, az pénzbe kerül, azonban a klíma karbantartás díja jócskán eltörpül egy esetleges javítás árához képest. Már pedig egy elhanyagolt, nem tisztított, nem karbantartott berendezés előbb-utóbb felmondja a szolgálatot, és vagy javításra vagy rosszabb esetben teljes cserére lesz szükség. Utóbbi értelemszerűen sokszor annyiba kerül, mint a rendszeres karbantartás.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a klíma karbantartás díja egészségügyi szempontból is megéri, hiszen a készülékben megtelepszik a por, a penész, ami, ha nincs kitisztítva, hosszú távon kellemetlen légúti tüneteket okozhat és a készülék teljesítményét is rontja. Ha a berendezés tele van porral, nem tud majd olyan hatékonyan hűteni, még az egész napos működtetés sem igazán hozza meg a várt eredményt. Ez szintén a kiadások megnövekedését okozza, hiszen a folyamatos működés miatt jelentősen megnő az energiafogyasztás.

És, hogy mennyibe kerül a klíma karbantartás? A pontos ár sok mindentől függ, de az egyszerűbb munkák, mint például a tisztítás, nem jelentenek súlyos kiadást. Ha javításra vagy alkatrészcserére is szükség van, az megnöveli a költségeket, de a meghibásodások nagy része elkerülhető rendszeres karbantartással.

Összességében elmondható, hogy megéri azt a néhány ezer forintot rászánni a klíma karbantartás díjára, mert ezzel megalapozható a készülék problémamentes működése.

Bővebb információért látogasson el a www.a-klima.hu weboldalra, ha pedig további kérdése merült fel, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36/70-243-6998-as telefonszámon vagy az info@a-klima.hu e-mail címen! Szívesen válaszolnak a kérdéseire és tájékoztatják a részletekről.